Ekonomi

Dolar tahtan indi! Euro, sterlin ve yen yükseliyor

Döviz kurlarındaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Döviz piyasası dolar kurunda yaşanan sert düşüşün etkisi ile haftanın son işlem gününde oldukça değer kaybetti. Doların değer kaybetmesi ile başta euro olmak üzere sterlin yen de yükselişe geçti. ABD enflasyon rakamlarının açıklanamsından sonra Fed'in faiz artırımlarında daha sakin seyir izleyeceğinin  sinyalleri gelmeye başladı ve dolar hızla değer kaybetti

Döviz kurları milyonlarca kişi tarafından yurt içi ve yurt dışı piyasalarda yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamlarının açıklanamsından sonra Fed'in faiz artırımlarında daha sakin seyir izleyeceğinin  sinyalleri gelmeye başladı ve dolar hızla değer kaybetti. Dolar endeksi 106,888 seviyesine kadar geriledi. Doların değer kaybetmesi ile euro, sterlin ve yen yükselişe geçti.

Peki bugün dolar, euro, sterlin ve yen ne kadar? İşte son dakika dolar, euro, yen ve sterlin fiyatları...

EURO 2022 YILININ REKORUNU KIRDI

Euro dolar paritesi bugün, 1,03’ü aşarak 12 Ağustos sonrası en yüksek seviyeye ulaştı. Parite, geçen hafta gerçekleşen FED faiz kararı sonrasında 0,9750 seviyesine kadar gerilemişti.

Bu hafta ABD enflasyonun beklentilerden daha düşük gelmesi faiz etkisinin kendini göstermeye başladığını ve Fed’in de daha yavaş oranlarda sürece devam edeceği beklentisini artırdı.

Euro/TL kuru bugün gün içinde 19 liraya yükseldi. Şu dakikalarda euro/TL kuru 19,09 liradan haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.  Euro dolar paritesi bugün 1,0262 bandında hareket ediyor.

 

DOLAR ENDEKSİ DİBE VURDU

ABD Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar paritesi 106,88 seviyesine kadar geriledi. Dolar kuru alış fiyatı 18,53 lira, satış fiyatı 18,60 liradan işlem görüyor.

STERLİN YÜKSELİYOR

Eylül ayında başkanlık koltuğuna geçen Truss’ın açıkladığı ekonomi paketi sterlinde sert düşüşlere neden olmuştu. Sterlin/dolar 1,03’e kadar inerek rekor düşük seviyeyi görmüştü. Truss’un istifası, Merkez Bankasının önlemleri ve paketten vazgeçilmesi ile bir miktar toparlanma gösteren sterlin, dolar karşısında 1,13 seviyesine yükseldi.

 

JAPON YENİ 2 AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Japon yeni, dolar karşısında 32 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ancak bu hafta dolardaki sert kayıpla dolar/yen 139 seviyesi altını görerek 1 Eylül sonrası en düşük seviyeye indi.

Zirve! Euro kuru 19 TL oldu! Elinde euro olanlar hemen baksın

Euro/TL yükseliyor! Euro/TL bugün kaç TL? Euro dolar paritesi ne kadar oldu? 

Selçuk Geçer ''ortalık karışacak'' diyerek uyarmıştı! Euro yatırımcıları dikkatli olun! Son dakika euro kuru

Selçuk Geçer'den ters köşe dolar yorumu! Öyle bir açıklama yaptı ki kimse beklemiyordu! Görenlerin ağzı açık kaldı

Doları olanlara kötü haber şimdi geldi! Doların geleceği en dip rakam belli oldu

Sterlinde son 1 ayın rekoru kırıldı! Sunak'ın atanması öncesi sterlin yükselişe geçti