Altın & Dolar

Dolar tarihi rekoruna yakın seyrediyor! Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları

Dolar/TL bugün tarihi rekoruna yakın seyrediyor. Güne yükselişle başlayan döviz kurları yatırımcılar tarafından araştırılmakta. Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları...

Dolar/TL, geçtiğimiz hafta faiz artışı ile yaşanan sınırlı düşüşten sonra tarihi zirvelere yeniden yaklaştı. Dolar kuru yeni güne sınırlı yükselişle başladı. Peki dolar/TL ne kadar? Euro kaç lira? Güncel dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları...

DOLAR TARİHİ REKORUNA YAKIN SEYREDİYOR

Dolar/TL, faiz artışı ile sınırlı yükselişin ardından  yaklaşarak 32.3 TL civarında güne başladı. Dolar kuru yeni güne sınırlı yükselişle başlamasının ardından 0,06 yükselerek 32,31 TL seviyesinde hareket ediyor.

Euro/TL fiyatları da aynı dakikalarda yüzde 0,21 yükselişle 35,14 TL'yi gördü. İngiliz sterlini ise  41,02 seviyesinde işlem görüyor.

MEVDUAT FAİZLERİ YÜKSELDİ!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın son faiz kararının ardından mevduat faizleri yükselişe geçti. Merkez Bankası’nın geçen haftaki son faiz kararının ardından yüzde 53’e varan oranlarla piyasayı fonlamaya başlaması, bankaların TL mevduat faizi oranlarında da kendini göstermeye başladı.

Bankada parası olanlar “en yüksek mevduat faizi” arayışına girerken; bankalar, artık tabelaya yansıttığı oranlarda yüzde 57’lik mevduat faizini bütün yatırımcılara ilan etmeye başladı.

1 MİLYON LİRA NE KADAR FAİZ GETİRİYOR?

Bu arada %57 oranla ve ağırlıklı olarak 32 gün vadeli olarak bağlanan paranın getirisi hesaplandığında;

-1 Milyon TL’si olan vade sonunda 47 bin 344 TL,

-500 bin TL’si olan vade sonunda 23 bin 672 TL,

-250 bin TL’si olan vade sonunda 11 bin 836 TL getiri elde ediyor.

Selçuk Geçer 'dolar düşüyor yorumlarına itibar etmeyin' dedi! Yeni rekor için sinyal verdi!

Güncel dolar kuru: Dolar bugün ne kadar? Dolar kaç lira? 27 Mart 2024 dolar alış satış kaç TL?