Altın & Dolar

Dolar tavan yapacak diyen Atilla Yeşilada'dan yeni açıklama! Yatırımcılar artık buna yatırım yapıyor!

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların gerilemesiyla yatırımcıların borsa ve faize yöneldiğini açıkladı.

Dolar kurunu yükseleceğini hatta rekor kıracağını her açıklamasınd dile getiren Ekonomist Atilla Yeşilada son zamanlarda dolar kurunun gerilemesiyle yatırımcıların borsa ve faize yönelmeye başladığını söyledi.  Atilla Yeşilada, Türkiye’nin gri listeden çıkması ile birlikte çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

YATIRIMCILAR DOLAR YERİNE BORSA VE FAİZE YÖNELİYOR!

Merkez Bankası enflasyon ile mücadele kapsamında faiz artırımına gitmişti. Artış sonrasında faizler tarihi rekor kırarak yüzde 50 seviyelerine kadar geldi.Bu boktada mevduat faizi yüzde 55, borsa ise 10 bin seviyesini kırarak rekor tazeledi. Ytırımcılar ise son aylarda durgun seyreden dolar yerine borsa ve faize yönelmeye başladı.

DOLAR YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ARTIK ÇEKMİYOR! 

Atilla Yeşilada yabancı yatırımcıların da arık ilgisini borsa ve mevduat faizleri çekiğini aktardı.  Ancak son günlerde borsada yaşanan çıkışlar da göze çarpıyor. Bu çıkışların ana sebebi ise tahvil piyasasına yöneliş olarak uzmanlar tarafından belirtiliyor.

BORSADA NELER OLACAK?

Yeşilada, borsada yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, para girişlerinin olacağını söyledi.  Yeşilada, “Son 1 haftada 1 milyar dolar borsada yabancı çıkışı oldu. Bir sorun varsa borsanın kendisinde var. Türkiye'ye para girmeye devam ediyor. Bence de girmeye devam edecek daha yolun başındayız. Önümüzdeki 3 ayda tahvil piyasasına 20 ila 25 milyar dolar daha para girer” dedi. 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL DOLAR KURU KAÇ LİRA? 

Dolar/TL kuru haftanın dördüncü işlem gününe de düşüşle başladı. ''Dolar/TL kuru bugün ne kadar? Dolar kuru kaç lira oldu? Dolar/TL kaç TL?'' soruları yatırımcılar tarafından merak ediliyor.  Dolar/TL kuru bugün 32,36 liradan alınıp, 32,46 liradan satılıyor. Aynı dakikalarda euro kuru 34,84 liradan alınıp, 35,034 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi 1,0792 bandında hareket ediyor. 

Altın kritik eşikte! ABD'nin altın planı ortaya çıktı! Yatırımcılar şimdiden hazır olun!

Çeyrek altın fiyatı kaç lira? Ata altın ne kadar? Gremse altın kaç TL? 4 Temmuz 2024 canlı altın fiyatları!