03 / 05 / 2024

Dolar ve altın için kritik öneme sahip veri geldi! Beklentilerin üzerinde…

Dolar ve altın için kritik öneme sahip veri geldi! Beklentilerin üzerinde…

Altın ve doların seyrinde kritik öneme sahip ABD tarım dışı istihdam verisi belli oldu. Bugün açıklanan tarım dışı istihdam Kasım ayında 263 bin kişi artış ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. ABD’de işsizlik oranı yüzde 3,7 oranı ile sabit kaldı. ABD istihdam verisinin ardından rekor kıran gram



ABD Merkez Bankası (Fed), son raporunda işsizlik oranı ile ilgili beklentisini bu yıl için yüzde 3,8, 2023 yılı için yüzde 4,4, 2024 yılı için yüzde 4,4 ve 2025 için yüzde 4,3 olarak ön gördü. ABD Merkez Bankası Fed'in uzun dönem işsizlik oranı beklentisi ise yüzde 4,0 seviyesinde öngörüldü.

Saatlik kazançlar aylık yüzde 0,55, yıllık yüzde 5,09 yükseliş gösterdi. Analistlerin beklentisi aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 4,6 artış olacağı şeklindeydi. Ortalama çalışma saati 0,1 saat düşüş ile 34,4 saat oldu.

Ülkede işgücüne katılım oranı yüzde 62,2'den yüzde 62,1'e düştü.

PİYASALARDA SON DURUM NE?

Gram altının fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek, haftanın son işlem gününe düşüşle başladıktan sonra 1.077 lira seviyesinde işlem görüyordu. Altının ons fiyatı dün ise yüzde 1,16 yükselişin ardından 1.814 dolardan işlem görüyordu. ABD’den gelen veriler sonrası ons altın 1778 dolar seviyesine kadar düştü. Yurt içinde ise altının gram fiyatı 1069 liraya kadar değer kaybetti.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön