Altın & Dolar

Dolar yatırımcısını şaşkına çeviren dolar tahmini! Para piyasaları uzmanı Şirin Sarı açıkladı! 25 TL olacak!

Yatırımcılar dolar kurunun ne olacağını merak ederken, yabancı kurumlardan dolar tahmini geldi. 25 lira olacağına yönelik gelen açıklamalar yatırımcıları şaşkına çevirdi. İşte son dakika dolar tahmini...

Para piyasaları uzmanı Şirin Sarı doların yönüyle ilgili yabancı kurumların 30 liranın altına düşeceğini hatta 25 TL seviyelerinin konuşulmaya başlandığını açıkladı.

DOLAR 25 TL OLACAK!

Yabancı kurumların raporlarıyla ilgili hatırlatma yapan Şirin Sarı, dolar/TL kurunda 25 TL rakamlarının ifade edildiğini söyledi.

Sarı, yabancı kurumlar tarafından dolar için 30 TL'nin altı konuşulmaya başlandığını açıkladı. Para piyasaları uzmanı Sarı ''Şimdi biraz iç dinamiklerle de ilgili. Şimdi faiz artırımı gerçekleşti. Faiz artırımının etkisiyle bizi miktar dolarda bir baskılanma görüyoruz. Nitekim şansımıza dolar TL de zaten çok yukarı yönde bir ivme kat etmedi.

Daha yataydaydı ki artık faiz indirimlerini konuşacaksak Amerika'da bu dolar tarafında da düşüşleri beraberinde getirebilir. Son zamanlarda ülkemize giren sıcak paranın da etkisini görüyoruz. SWAP kanallarının açılması da artık daha fazla konuşulmaya başladı," ifadelerini kullandı. 

BORSA YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Borsa yükselmeye devam edecek mi? sorusuna ise Sarı'dan yanıt geldi. Sarı, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin 10.000 puanın üzerinde tutunmaya çabaladığını ifade etti.

ABD Merkez Bankası FED ve Avrupa'daki ana merkez bankalarının kararlarının yerel piyasaları da etkileyeceğini belirten Şirin Sarı "Amerika borsaları risk iştahı dolduktan sonra oradaki süreç tamamlandıktan sonra yatırımcılar kendilerine yeni borsalar, yeni piyasalar arayacaklar, ki bizim endeksimiz de global borsalara göre neredeyse yüzde 60 iskontolu çalışıyor. O yüzden Borsa İstanbul yabancılar açısından bulunmaz bir nimet." dedi.

17 MAYIS 2024 DOLAR KURU NE KADAR? DOLAR BUGÜN KAÇ TL? DOLAT/TL KAPALIÇARŞI'DA KAÇ LİRA? 

17 Mayıs 2024 dolar/TL kuru araştırılıyor. Dolar alıp satmak isteyen yatırımcılar Kapalıçarşı dolar kurunu takip ediyor. Dolar/TL kuru bugün 32,108 lira, satış fiyatı 32,186 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL kuru 34,81 liradan alınıp, 34,94 liradan satılıyor. 

Elimizdeki altınları satalım mı, bekletelim mi? Ekonomist Ramazan Kurtoğlu uyardı! Bunu yapan çok pişman olacak

Kuyumcu altın fiyatları canlı! Ata altın kaç TL? Külçe altın ne kadar oldu? 17 Mayıs 2024 altın fiyatları