Kent Haberleri

''Dolar yok oluyor'' yorumuna yanıt Ramazan Kurtoğlu'ndan geldi! Ölümcül hasar bırakır! Sakın itibar etmeyin

Ünlü ekonomist Ramazan Kurtoğlu ''dolar yok oluyor'' yorumu için değerlendirmelerde bulunarak elinde dolar olan yatırımcıları uyardı. Kurtuoğlu bu yorumlara itibar etmeyin diyerek uyardı. Son günlerde karşılaşılan ''dolar yok oluyor'' yorumu üzerine açıklama yapan Kurtoğlu ''itibar etmeyin'' diyerek yatırımcıları uyardı

Ünlü ekonomist Ramazan Kurtoğlu  son dakika dolar ile ilgili  değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde karşılaşılan ''dolar yok oluyor'' yorumu üzerine açıklama yapan Kurtoğlu ''itibar etmeyin'' diyerek yatırımcıları uyardı.

''DOLAR YOK OLUYOR, İTİBAR ETMEYİN''

Dolar kurunun yakın bir zamanda yok olmayacağını söyleyen Kurtoğlu şu açıklamayı yaptı: ''"Dolar yok oluyor fetvalarına çok itibar etmeyiniz. FED faiz artırdıkça İngiliz Sterlininden Japon Yenine Batıdan Doğuya fakirleşme küreselleşiyor. Para-Faiz-Kur politikaları kortizonlu ilaçlara benzer zamanı-dozu iyi ayarlanmaz ise ölümcül hasar bırakır. Bu para savaşı ve ölümcül" dedi.

DOLARDA SON DURUM

Dolar/TL kuru haftanın dördüncü işlem gününde aşağı yönlü hareket ediyor. Dün açıklanan Fed faiz kararı sonrasında dolar değer kaybetmeye başladı. Dolar/TL kuru 3 Kasım 2022 Perşembe günü düşmeye başladı.

Doların bugün ne kadar olduğu araştıran milyonlarca yatırımcı ''dolar bugün ne kadar? Dolar/TL alış satış fiyatı kaç TL? Dolar bugün ne kadar oldu?'' gibi soruların yanıtlarını araştırıyor.

Dolar endeksi bugün güne 111 seviyesinde başladı  Dolar/TL ise Kapalışarşı alış fiyatı 18,69 lira, satış fiyatı ise 18,71 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise güne düşüşle başlarken 0,98 bandında hareket ediyor. Aynı dakikalarda euro kuru alış fiyatı 18,24 TL, satış fiyatı ise 18,31 TL seviyesinden işlem görüyor.

FED FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Yurt içi ve yurt dışı piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası  faiz kararı dün açıklandı. Karar beklentiler dorğrultusunda 75 baz puan olarak açıklandı. 

Pandemiden sonra artan fiyatlar, savaş, tedarik ve arz sorunu küresel enflasyonu yükseltti. Bu durum ABD’de de enflasyon 41 yılın zirvesine çıkmasına neden oldu.

Fed, ilk faiz artışını 25 baz puan ile Mart ayında yaptı. Mayıs ayında ise 50 baz puan artırdı. Haziran’dan sonra ise son 4 toplantıda 75’er baz puanlık faiz artışı yaparak 40 yıla yakın sürenin en sıkı para politikasını uygulamış oldu.

Dolar Kahini Selçuk Geçer asgari ücret için rakam verdi! Bu rakam ne görüldü ne de duyuldu! Küçük dilinizi yutacaksınız

Dolarda fırtına değil resmen tsunami koptu! Elinizde 1 dolarınız bile varsa çabuk bakın

Fed'in faiz kararından sonra gözler TÜİK'te. Enflasyon rakamı doları nasıl etkileyecek?