Ekonomi

'Dolar yukarı gidiyor' diyen Ekonomist Güldem Atabay kritik tarihi açıkladı!

Ekonomist Güldem Atabay dolar ile euro kurunun eşitlenmesinin ardından dolar kurundaki yükselişe değinerek 'dolar yukarı gidiyor' dedi ve tarihi açıkladı. İşte ayrıntılar...Milyonlarca kişi doların yönünün ne olacağını merak ederken Ekonomist Güldem Atabay'dan kritik dolar açıklaması geldi

Dolar kuru, ABD enflasyon rakamları açıklandıktan sonra hızla yükselmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi doların yönünün ne olacağını merak ederken Ekonomist Güldem Atabay'dan kritik dolar açıklaması geldi. Güldem Atabay, 'dolar yukarı gidiyor' diyerek dolar kurunun yönünün yukarı olduğunu açıkladı.

Peki dolar ne kadar olacak? Dolar ne zamana kadar yükselecek? Dolar ne olur? Dolar kaç lira olacak? İşte merak edilenler...

EURO VE DOLAR EŞİTLENDİ

Ekonomist Güldem Atabay, doların güçlendiğini ve bu yükselişin devam edeceğini söyledi. Bu hafta içinde dolar ve euronun eşit seviyelere gelmesi ile ilgili de açıklama yapan Atabay şunları söyledi:  ''Euro Uzunca bir süredir, aslında dolar karşısında değer kaybediyordu ama  En azından ilgi çekici bir başlık olarak euro eşittir dolar gibi bir durum ortaya çıktı. Avrupa tarafında da enflasyon hızla yükselmeye devam ediyor.

Dolar kurunda neler olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

DOLAR YUKARI GİDİYOR...

Güldem Atabay doların yönü ile ilgili 'yukarı gidiyor ama net bir rakam veremem'' diyerek şu ifadeleri kullandı: '' Amerika'daki enflasyona baktığımızda ABD üyeleri arasında  bir faiz artışına yönelik bir beklenti artmış durumda bu tablo Dolar TL açısından da ciddi sıkıntı yaratıyor, zaten o kurdan hissediyorduk,  bu daha da zor hale gelecek sanırım.

 

Daha da zararlı gelecek şimdiden 60 milyar dolara dayanmış durumda gelen döviz rezervlerinin işte ihracatçıdan turizmden büyük bir kısmı hala piyasaya satış yapmak ve  baskılamak için kullanılıyor. Bir taraftan faiz artık arttırırsak bile bu yaramayacak, o  geçen yılın son çeyreğinde kaldı. Çok doğru bir ekonomi politikası gerekiyor'' dedi. 
 

KRİTİK TARİH

Güldem Atabay dolar kuru ile ilgili yazdan sonra herşey değişecek, diyerek kritik açıklamayı yaptı: ''Harcamalarınızı yönlendirin diye uyarı var, çünkü IMF'ye göre Önümüzdeki dönemde dünya ekonomisi daha sert bir şekilde yavaşlayacak enflasyon nereye gittiği Ukrayna ile ilgili Ukrayna ileilgili işgal ile ilgili belirsizlikleri çinde neler getireceği bu tarafta tam net değil konu tam bitmiş değil zaten Asya tarafından Çin'den gelen tedarik zincirleri üzerindeki sorunlar o zaman zaman ağırlaşarak devam ediyor edecek de.

 

Dolayısıyla enflasyon yüksek ve yükselmeye devam edebilir Bu arada ekonomiler yavaşlayacak büyük merkez bankaları devreye giriyor ve bir borç sorunu olarak karşımıza çıkacak.'' dedi.

Dolar fırladı! Kasırga geliyor! Hemen altın ve bunlardan alın...

Dolar resmen gümbür gümbür geliyor! Elinde doları olanlar hazırlıklı olun! 15 Temmuz 2022 dolar kuru

'Dolar almayın' diyen İslam Memiş tarih verdi! Elinde dolar olanlar dikkat! O gün tufan kopacak...