Kent Haberleri

Dolara çelme takacak hamle ortaya çıktı! Kritik rakamlar şimdiden paylaşıldı! Dolarda son dakika gelişmesi

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kararı yarın açıklanacak. Karar öncesinde dolara çelme takacak hamle ortaya çıktı. Kritik rakamlar şimdiden paylaşıldı. İşte son dakika dolar gelişmesi... Başta doları etkilecek olan karar sonrası piyasalar yön arayışına girecek

Yarın, piyasalar heyecanla Merkez Bankası faiz kararını takip edecek. Başta doları etkilecek olan karar sonrası piyasalar yön arayışına girecek. Önemli gelişme önceisnde dolara çelme takacak hamle ortaya çıktı. Kriitk rakamlar şimdiden paylkaşıldı. Dolarda son dakika gelişmesi...

KRİTİK RAKAMLAR ŞİMDİDEN AÇIKLANDI

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 24 Kasım 2022 Perşembe günü yani yarın toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizlerin indirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalardan sonra Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantıda nasıl bir karar alacağı resmen belli oldu.

Ekonomim.com yazarı Osman Arolat,  Merkez Bankası'nın ne yapacağını açıkladı ve faizlerin ne kadar düşeceği yönünde açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası’nın 150 baz puanlık yeni bir indirim kararıyla, faizi yüzde 9’a indireceği yorumları gelmeye başladı.

DOLARA ÇELME TAKACAK HAMLE

Dolar endeksi son zamanlarda düşüşler yaşadı. Dolar endeksinin gerilmesi ile düşüşüe geçen dolar Fed faiz kararını ve yarınki TCMB faiz kararını bekliyor. ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesi Fed'in faiz artışlarında daha sakin seyir izleyeceğini gösterdi ve bu duurm doların değer kaybetmesine neden oldu. Dolar değer kaybederken euro güçlenerek rekor kırdı. 

Bir yıl içinde dolardaki yüzde 85’lik artışa karşılık, Euro kurunun artışı aynı dönemde yüzde 70-75 düzeyinde oldu. Euro ile ihracat yapan firmalar hammadde alımlarında ağırlıklı olarak dolar fiyatı ile karşı karşıya kalıyorlar. 

Euro ile ihracat yapan firmalar hammadde alımlarında ağırlıklı olarak dolar fiyatıyla karşı karşıya kalıyor.

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Dolar kurundaki son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı ve dolar almakisteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru geçtiğimiz hafat değer kayıpları yaşadı. Euro dolar karşısında güçlenerek 1,03 seviyesine kadar yükselirken euro kuru 19 TL rekorunu kırdı. Dolar endeksinde yaşanan gerilemeler doların düşmesine neden oldu.

Dolar endeksi 105 seviyesine kadar geriledi. Bugün dolar endeksi 106,930 banında hareket ediyor.  Dolar/TL alış fiyatı 18,70 lira, satış fiyatı 18,73 liradan işlem görüyor.

Rakamı duyanların uykuları kaçtı! Selçuk Geçer dolarda 35 TL için bir tarih verdi

Dolar rüzgara kapılacak! Selçuk Geçer'den flaş açıklama geldi! Dolar yatırımcıları hemen baksın, sonra pişman olmasın!