Kent Haberleri

Gümüş dolara yenik düştü! Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi

Fed faiz kararının açıklamasının ardından dolar güçlenmeye başladı. Güçlenen dolar kıymetli metaller üzerinden baskı oluşturdu. Gümüş dolara yenik düşerken gümüş fiyatları düşüşe geçti. İşte gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi... Geçtiğimiz hafta Fed'in 75 baz puan artışından sonra dolar rekor seviyelere yükseldi

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi yatırımcılar ve gümüş almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta Fed'in 75 baz puan artışından sonra dolar rekor seviyelere yükseldi. Bugün ise dolar kurundan yeni zirve geldi ve 18,44 TL oldu.

Dolar kuru başta, gelişmiş para birimleri karşısında değer kazanırken altın ve gümüş gibi kıymetli metaller üzerinde baskı olutşrumaya devam ediyor.

Bu durum altın ve gümüş fiyatlarının dip seviyelere düşmesine neden oldu. Bugün de gümüş fiyatları dolar karşısında bir kez daha yenik düşerken aşağı yönlü hareket ediyor. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüşün gram fiyatı bugün kaç lira? İşte gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi 26 Eylül 2022...

GÜMÜŞ FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Altın ile gümüş fiyatları genel itibariyle doğru paralel bir şekilde hareket ediyor. Gümüş fiyatlarında Türkiye ve dünyada meydana gelen gelişmeler sonrasında değişimler görülüyor. Gümüş fiyatını etkileyen unsurlar arasında yatırımcıların tercihleri ile davranışlarıda yer alıyor.

Arz ve talep dengesine bağlı bir şekilde fiyatlar ya düşüşe geçer ya da artış gösterir. Gümüşe olan talep artışı, yatırımcının gümüşü güvenli bir liman şeklinde görmesini sağlıyor. Satın alım sonrası fiyatlarda yükseliş meydana gelir. Talebin azalması ile beraber fiyatların düşüşüşe geçer.

Uzmanlarım yapmış oldukları açıklamalara göre son dönemlerde dünyada ve Türkiye'de meydana gelen gelişmelere bakıldığında dolar ve altının sürekli değişiklik göstermesiyle beraber özellikle de Türk lirasının Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirmesi sonrasında değer kaybına uğramasıyla beraber vatandaşların ne yapacaklarını şaşırdıkları bir anda uzmanların, aslında yaptıkları yorumlar arasında gümüş madenine yatırım yapmanın uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldüreceği belirtildi.

GÜMÜŞ FİYATLARINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeşer milyonlarca yatırımcının odağında olmaya devaö ediyor. Gümüş fiyatları dolara yenik düşerek aşağı yölü hareketine bugün de devam ediyor.

Bugün gümüşün ons fiyatı 18,56 dolar, gümüşün gram alış fiyatı 11,05 TL, satış fiyatı ise 11,58 TL seviyesinde işlem görüyor.

Gümüş fiyatlarında deprem! İşte 25 Eylül 2022 gümüş fiyatları!

Gümüş fiyatları kaç lira? Gümüş bugün ne kadar? 23 Eylül 2022 gümüş fiyatları