Altın & Gümüş

Gümüş görenleri şaşırttı! Öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak

Gümüş fiyatları ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün ve jeopolitik risklerin artmasıyla yükselişe geçti. Gümüş öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak. İşte 5 Ekim 2022 gümüş alış satış fiyatı. Gümüş fiyatları görenleri şaşkına çevirdi

Gümüş fiyatları geçtiğimiz gün yüzde 9'a yakın değer kazanarak son 3 ayın en yüksek seviyesini gördü. Gümüş fiyatları görenleri şaşkına çevirdi. Gümüş öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak. İşte son dakika gümüş fiyatları.

GÜMÜŞ GÖRENLERİ ŞAŞIRTTI

Gümüş talebinin artmasıyla birlikte altı haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Gümüş için kazançlar arttıkça yatırımcılar şaşkına döndü.  Pazartesi günü yüzde 9.5'lik yükselişin ardından, dün de yüzde 3 prim kazanan gümüşün ons fiyatı 21.22 doları gördü. Öte yandan jeopolitik risklerin artması da değerli metallerdeki yükselişte etkili oldu.

Rusya'nın referandum yolu ile Ukrayna sınırındaki bazı bölgeleri kendine dahil etmesi jeopolitik risklerin yükselmesine neden oldu. Diğer yandan finansal piyasalardaki risklerin artması da altın fiyatlarını yükseltti. Credit Suisse Group ve Deutsche Bank'la ilgili endişelerin artması yatırımcıların güvenli liman talebini artırarak değerli metalin fiyatını  olumlu etkiledi.

Gümüş de talebin artmasıyla birlikte altın da haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş fiyatı dün neredeyse yüzde 9 değer kazandı. Uzmanlar gümüşteki yükselişte güvenli liman endişesi ile birlikte ABD’deki zayıf imalat faaliyeti verilerinin etkisi olduğunu söyledi.

Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüş alış satış fiyatı kaç lira? Gümüş kaç TL?gümüş fiyatları kaç lira oldu? İşte 5 Ekim 2022 gümüş fiyatları.

 GÜMÜŞ YATIRIMCILARI DİKKAT

Gümüş fiyatları son zamanların en hızlı yükselişini kaydetti. Gümüş fiyuatlarını gören yatırımcıların yüzleriş gülmeye başladı.

Bugün 5 Ekim 2022 günü gümüşün ons fiyatı 20,92 seviyesinde. Gümüş alış fiyatı 12,41 TL, satış fiyatı ise 12,91 seviyesini test etti.

ALTIN FİYATLARI FIRLADI

Altın fiyatları da küresel risk iştahından etkilenerek yükselişe geçti. Tahvil faizlerinin küresel anlamda geri çekilmesi ile gerçekleşen hızlı yükseliş altın fiyatlarının yönünü  pozitif yaptı.  Altın fiyatlarının yükselmesi ile gümüş fiyatları da değer kazandı.

Ons altın yeni haftaya yükselişle başladı. Ons altın geçtiğimiz haftalarda 1620 seviyelerinde işlem görürken dün 1730 seviyesine ulaştı.  Altın fiyatlarında yaşanan yükselişte dolar endeksindeki güç kaybı etkili oldu.  Dolar endeksi bugün 111 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Gümüş fiyatları 3 haftanın zirvesinde! İşte gümüş fiyatları 4 Ekim 2022
Gümüşe yatırım yapın! Ne dolar, ne euro! Uzman isim peş peşe açıkladı! Son şansınız...