Altın & Gümüş

Gümüşten rekor yükseliş! Gümüş olanlar çabuk bakın

Gümüş fiyatları dün rekor seviyelere yülseldi. Gümüş olan yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? Gümüş fiyatları kaç TL? İşte son dakika gümüş fiyatları 5 Ekim 2022... Gümüş fiyatları resmen rekor seviyelere ulaştı

Gümüş fiyatları ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün ve jeopolitik risklerin artmasıyla harekete geçti. Gümüş fiyatları resmen rekor seviyelere ulaştı. İşte son dakika gümüş fiyatları...

GÜMÜŞ FİYATLARI NE KADAR?

Gümüş fiyatlarında son zamanların en hızlı yükselişi görülüyor. Gümüş fiyatlarının yükselmesi ile yatırımcıları yüzü gülmeye başladı.

Bugün 5 Ekim 2022 günü gümüşün ons fiyatı 20,92 seviyesinde güne başladı. Gümüş alış fiyatı 12,41 TL, satış fiyatı ise 12,91 seviyesinde işlemg ören gümüş fiyatları kapanışta alış fiyatı 12,07 TL, satış fiyatı ise 12,54 TL seviyelerine kadar düştü.

Gümüşün ons fiyatı bugün şu dakikalarda 20,27 dolardan işlem görüyor. Gümüş fiyatları ABD Hazine tahvillerindeki düşüşün ve jeopolitik risklerin artmasıyla rekor seviyelere geldi. 

Gümüş talebinin artmasıyla birlikte 6 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş için kazançlar artmaya başladıkça yatırımcıları yüzü güldü.  Pazartesi günü yüzde 9.5'lik yükselişin ardından, dün de yüzde 3 prim kazanan gümüşün ons fiyatı 21.22 dolar seviyelerine kadar çıktı. Öte yandan jeopolitik risklerin artması da değerli metallerdeki yükselişte etkili olmaya devam ediyor.

Rusya'nın referandum yolu ile Ukrayna sınırındaki bazı bölgeleri kendine dahil etmesi jeopolitik riskleri daha da yükseltti.  Diğer yandan finansal piyasalardaki risklerin artması da altın ve gümüş fiyatlarını yüskeltti. Credit Suisse Group ve Deutsche Bank'la ilgili endişelerin artması yatırımcıların güvenli liman talebini artırarak değerli metalin fiyatını pozitif etkiledi.

 

GÜMÜŞ ALTIN FİYATLARI İLE BİRLİKTE YÜKSELİŞTE

Altın fiyatları da küresel risk iştahından etkilenerek yükselmeye devam ediyor. Tahvil faizlerinin küresel anlamda geri çekilmesi ile gerçekleşen hızlı yükseliş altın fiyatlarının yönünü yukarı çevirdi.  Altın fiyatlarının yükselmesi ile gümüş fiyatları da yükselişe geçti.

Ons altın yeni haftaya yükselişle başladı. Ons altın geçtiğimiz haftalarda 1620 seviyelerinde işlem görürken dün 1730 seviyesine kadar çıktı.  Altın fiyatlarında yaşanan yükselişte dolar endeksindeki güç kaybı etkili oldu.  Dolar endeksi bugün 111 dolar seviyesinde değerleniyor.

Gümüş görenleri şaşırttı! Öyle bir yükseldi ki görenler küçük dilini yutacak

Gümüş fiyatları 3 haftanın zirvesinde! İşte gümüş fiyatları 4 Ekim 2022