30 / 07 / 2024

Dolarda bu rakam ilk defa açıklandı! Tek tek duyurdular! Doları olan herkes buz kesti! 

Dolarda bu rakam ilk defa açıklandı! Tek tek duyurdular! Doları olan herkes buz kesti! 

Dolardaki son dakika gelişmeleri merakla takip ediliyor. Dolarda bu rakam ilk defa açıklandı! Tek tek duyurdular! Doları olan herkes buz kesti! 



DEUTSCHE BANK

Fed’in faiz döngüsünün 2023 senesinin baharında zirveyi göreceğini aktaran kuruluş, ECB'nin faiz artırımlarını sürdüreceğine dikkat çekti.

Banka doların krallığında sona geliniyor olabileceğine vurgu yaparak, zayıf soların küresel varlık piyasalarını hareketlendirebileceğini de belirtti. 

WELLS FARGO

Senenin başında dolarda görülen direncin, enflasyonun yavaşlaması ve Fed’in 2023 yılının ikinci yarısında faiz indirimlerine başlamasıyla azalacağını belirten kuruluş, dolarda kısmi gerileme yaşanacağını belirtti.

Enflasyonun daha da gerilemesinin ve Fed’in güvercinleşmesinin doların 2022 senesindeki kazanımlarını, 2023'ün yıl sonunda kısmen tersine çevirebileceğine dikkat çekildi. 

ING

Çekirdek enflasyonda Ekim 2022'de gerçekleşen yavaşlamanın, ABD konut sektöründen gelen olumsuz veriler ve ekonomiye güvenin azalması uzun süredir öngörülen 2. yarıda faiz indirimleri beklentilerini güçlendirdi. 

Kuruluş, Fed'in 2. yarıda faiz indirimine başlasa bile Avrupa ve Asya’nın dolar mevduatlarından istikrarlı bir çıkış gerçekleştirecek yatırım ortamı sunmayabileceğini vurguladı. Bu nedenle euro/dolar’da 1,05 seviyelerinin üzerinde artışların gerçekleşmeyeceği ifade edildi.  

Dolarda bu rakam ilk defa açıklandı! Tek tek duyurdular! Doları olan herkes buz kesti! 

CITI

Doların 2023 yılında zirveye ulaşacağını öngören kuruluş, 2023'ün ikinci yarısında değer kaybı yaşanacağına dikkat çekti. Morgan Stanley de dolarda 2023 yılı boyunca gerileme yaşanacağını vurguladı. 

SOCIETE GENERALE

"Dolar 2008 krizinden bu güne ABD ekonomisinin Avrupa’dan daha güçlü seyretmesiyle daha çok güç kazandı" açıklamasında bulunan kuruluş, 2023'te ABD’de yaşanacak bir resesyonun, doları herkesin beklediğinden daha da fazla düşürebileceğinin altını çizdi. 

"Ayrıca Noel Baba yeryüzüne barışı getirebilirse dolardaki gerileme daha da çok olur" denilen açıklamada, Fed’in U dönüşünün ECB’den daha önce gerçekleşmesinin de dolar rallisinde sonun başlangıcı anlamı olduğunu belirtti. 

UNICREDIT

Dolar güçlü seyrini kaybedecek ancak bu tam bir tersine dönüş anlamına gelmiyor. Banka, yıl sonunda euro/ dolar paritesinin 1,10-1,12 düzeylerine yükselmesini öngörüyor.

Dolarda bu rakam ilk defa açıklandı! Tek tek duyurdular! Doları olan herkes buz kesti! 

CREDIT SUISSE

Bankadan yapılan açıklamada "Ana varsayımımız birçok ülkede zirveyi gören ve düşmeye başlayan enflasyonun 2023’te gelişmiş ekonomilerdeki merkezlerin hedeflerine yaklaşmayacağı yönünde" denildi ve 1985’ten bu yana en güçlü seviyelerinde olan doların 2023’ün ikinci yarısında zirveye ulaşıp zayıflamasının da olası olduğu ifade edildi. 

Dolardaki güçlü seyrin sürmesinin de gelişen piyasalardan sermaye çıkışlarına sebep olacağına dikkat çekildi. 

JP MORGAN

"Baz senaryomuzda gelişmiş pazarlarda ılımlı bir resesyon yaşanacağı ve enflasyonun düşmeye başlaması. Ancak dolar bu senaryoda 2023 boyunca destek bulmaya devam edecek" açıklamasında bulunan banka, merkezlerin enflasyon beklentilerini çıpalayabilmek için daha fazla sıkılaşmaya gidebileceğine, bu durumda da doların güvenli liman cazibesinin artacağına vurgu yaptı. 

HSBC

Konuya ilişkin bankadan, "Faizlerde zirveye yaklaşsak da, ekonomiler arası faiz farklarının daha fazla açılmasını beklemiyoruz. Bazı ekonomiler için faiz farkları daha da azalabilir" açıklaması yapıldı ve bunun sonucunda da dolara desteğin azalacağının fakat yine de ABD ekonomisinin daha dirençli olması ve risk iştahının karışık seyretmesi sebebiyle dolarda da direncin süreceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Daha önce dolarda güçlenme bekleyen banka, görüşünü nötr olarak güncelledi. 

Gram altının geleceği en yüksek rakam az önce resmen belli oldu! İslam Memiş peş peşe açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın! 

EYT ile ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı! Bu tarihten önce dilekçe verenler yandı...

3600 ek gösterge ne zaman verilecek? 3600 ek gösterge kimleri kapsayacak?


Geri Dön