19 / 05 / 2024

Dolarda bu rakam ilk kez geldi! Peş peşe duyurdular! 1 doları bile olan buz kesecek!

Dolarda bu rakam ilk kez geldi! Peş peşe duyurdular! 1 doları bile olan buz kesecek!

2022'yi hareketli geçiren doların bu yıl ne olacağı merak ediliyor. Dolarda bu rakam ilk kez geldi! Peş peşe duyurdular! 1 doları bile olan buz kesecek!



WELLS FARGO

Yıl başında dolarda görülen direnç, enflasyonun yavaşlaması ve Fed’in 2023’ün ikinci yarısında faiz indirimlerine başlamasıyla azalacak ve dolarda kısmi gerileme yaşanacak. 

Enflasyonun daha da düşmesi ve Fed’in güvercinleşmesi doların 2022’deki kazanımlarını 2023 yıl sonunda kısmen tersine çevirir. 

ING

Çekirdek enflasyonda ekim ayında yaşanan yavaşlama, ABD konut sektöründen gelen olumsuz veriler ve ekonomiye güvenin azalması uzun süredir öngördüğümüz 2. yarıda faiz indirimleri beklentilerine güç kazandırdı. 

Fed 2. yarıda faiz indirimine başlasa bile Avrupa ve Asya’nın dolar mevduatlarından istikrarlı bir çıkış sağlayacak yatırım ortamı sunmayabilir. Bu sebeple euro/dolar’da 1,05 düzeylerinin üzerinde artışların gerçekleşmeyeceği belirtildi. 

Dolarda bu rakam ilk kez geldi! Peş peşe duyurdular! 1 doları bile olan buz kesecek!

DEUTSCHE BANK

Fed’in faiz döngüsünün 2023'ün baharında zirveyi göreceğine dikkat çeken kuruluş, ECB'nin faiz artırımlarını sürdüreceğini belirtti. 

Banka doların krallığında sona geliniyor olabileceğini belirterek, zayıf soların küresel varlık piyasalarını hareketlendirebileceğinin altını çizdi. 

SOCIETE GENERALE

Dolar 2008 krizinden bu güne ABD ekonomisinin Avrupa’dan daha güçlü seyretmesiyle daha çok güç kazandı. 

2023 yılında ABD’de yaşanacak bir resesyon doları herkesin beklediğinden daha da fazla geriletebilir. Ayrıca Noel Baba yeryüzüne barışı getirebilirse dolardaki gerileme daha da çok olur. Fed’in U dönüşünü ECB’den daha önce yapması da dolar rallisinde sonun başlangıcı anlamına geliyor. 

UNICREDIT

Dolar güçlü seyrini kaybedecek fakat bu tam bir tersine dönüş anlamına gelmiyor. Banka, yıl sonunda euro/ dolar paritesinin 1,10-1,12 düzeylerine yükselmesini öngörüyor.

<resim5>

CITI

Doların 2023 yılı içinde zirveyi görmesini öngören kuruluş, senenin ikinci yarısında değer kaybı yaşanacağını belirtti. Morgan Stanley de doların 2023 boyunca düşeceğini öngörüyor. 

CREDIT SUISSE

Bankadan yapılan açıklamada "Ana varsayımımız birçok ülkede zirveyi gören ve düşmeye başlayan enflasyonun 2023’te gelişmiş ekonomilerdeki merkezlerin hedeflerine yaklaşmayacağı yönünde" denildi ve 1985’ten bu yana en güçlü seviyelerinde olan doların 2023’ün ikinci yarısında zirveye ulaşıp zayıflamasının da olası olduğu ifade edildi. 

Dolardaki güçlü seyrin sürmesinin de gelişen piyasalardan sermaye çıkışlarına sebep olacağına dikkat çekildi. 

JP MORGAN

"Baz senaryomuzda gelişmiş pazarlarda ılımlı bir resesyon yaşanacağı ve enflasyonun düşmeye başlaması. Ancak dolar bu senaryoda 2023 boyunca destek bulmaya devam edecek" açıklamasında bulunan banka, merkezlerin enflasyon beklentilerini çıpalayabilmek için daha fazla sıkılaşmaya gidebileceğine, bu durumda da doların güvenli liman cazibesinin artacağına vurgu yaptı. 

HSBC

Konuya ilişkin bankadan, "Faizlerde zirveye yaklaşsak da, ekonomiler arası faiz farklarının daha fazla açılmasını beklemiyoruz. Bazı ekonomiler için faiz farkları daha da azalabilir" açıklaması yapıldı ve bunun sonucunda da dolara desteğin azalacağının fakat yine de ABD ekonomisinin daha dirençli olması ve risk iştahının karışık seyretmesi sebebiyle dolarda da direncin süreceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Daha önce dolarda güçlenme bekleyen banka, görüşünü nötr olarak güncelledi. 

Altında resmen Ocak 2023 depremi! Bu rakamları gören zevkten dört köşe oldu! Hemen 8 Ocak 2023 altın fiyatlarına bakın

Benzin, motorin, LPG'de son dakika depremi! Fiyatları gören buz kesti! Total, Opet, PO, BP 8 Ocak 2022 fiyat listesi

0.69 konut kredisi kimler alabilir? 0.69 kredi ne zaman verilecek?


Geri Dön