Ekonomi

Dolar'da fırtınaya sayılı gün! Analistler teker teker uyardı! Yer yerinden oynayacak! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Analistler, dolarda fırtınanın çok yaklaştığını açıkladı! ABD enflasyon verilerinin açıklanması ile yükselişe geçen dolar, o tarihte kıyameti koparacak! Analistler teker teker uyardı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın! İşte dolarda fırtınanın kopacağı o tarih...Analistler, TÜFE beklentileri yüzde 8,1 olarak açıklamıştı

Amerika Birleşik Devletleri ağustos ayı tüketici enflasyonu (TÜFE) senelik bazda yüzde 8,3 olarak kayıtlara geçti. Analistler, TÜFE beklentileri yüzde 8,1 olarak açıklamıştı. ABD’de aylık TÜFE ağustosta yüzde 0,1 olarak kaydedildi. Ekonomistlerin aylık TÜFE beklentileri yüzde -0,1 oranındaydı. Bu veri önceki ay yüzde 0 olmuştu.

Enflasyondaki düşüşün beklentilerin altında olması piyasaların kaderini baştan yazdı. Piyasaların yakın takip altına aldığı veri sonrası altın, Euro, Bitcoin gibi varlıklarda düşüş yaşandı.

Verinin açıklanmasından önce 1,018 seviyelerinde olan Euro/Dolar paritesi tekrar 1,004 seviyesini gördü. Dolar endeksi TÜFE'nin açıklanmasının 109 seviyesini buldu. Veri açıklanmadan önce 1730 dolar seviyesinde olan ons altın verinin açıklanmasının ardından yüzde 1,2 değer kaybıysa 1709 dolar seviyesine çekildi.  

İşte dolarda fırtınanın kopacağı o tarih...

 

DOLAR 7 GÜN SONRA BU KADAR OLACAK!

Amerikan Merkez Bankası FED'in 20-21 Eylül tarihlerinde açıklayacağı faiz kararı ile dolarda kartlar yeniden dağıtılacak. Para piyasaları uzmanları FED'in 20-21 Eylül'de 75 baz puanlık faiz arttırma olasılığının oldukça fazla olduğunu söylemeden geçmedi.

Analistler, bu olasılığın gerçekleşmesi durumunda Amerikan Doları'na dönük yatırım talebinin artmaya yatkın olacağını bildirdi.

Analistler, doların daha fazla faiz getirisi sunacağı için uluslararası yatırımcıların da ellerindeki yabancı döviz varlıklarını dolara çevirmeye odaklanacaklarını belirtti.

Bu tahminlerin yaşanması hâlinde dolar 7 gün sonra TL karşısında daha fazla değer kazanacak. Analistler, FED'in faiz artırması durumunda Türk Lirası'nın değer kaybedeceğini açıkladı.

Analistlere göre; dolar 1 hafta sonra 19 lira sınırını geçip rekoru zorlayacak.

DÖVİZ FİYATLARI

USD TL ALIŞ FİYATI: 18,367
EUR TL ALIŞ FİYATI: 18,318
EUR USD ALIŞ FİYATI: 0,9973
USD TL SATIŞ FİYATI:   18,416  
EUR TL SATIŞ FİYATI:   18,402  
EUR USD SATIŞ FİYATI:   0,9992  
Altın 7 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!
Doların 4 ay sonra geleceği rakam! Dolar 21 değil 30 değil o rakamı görecek! Hemen bakmadan, nefes bile almayın!
Dolarda tarihi zirveye yakın yatay seyir! Her şey olabilir, gardınızı alın! Şimdi bakın, pişman olmayın!