Altın & Dolar

Dolarda gerileme başlayacak mı? Ekonomistler '40 TL'ye yükselirse sürpriz olmaz' diyor! 1 dolar bugün kaç TL? 

Dolar/TL'de görülen yatay seyir ve TL'nin getirisi TL'nin cazibesinin yüksek olmasına neden oluyor. Peki dolar 25 TL'ye iner mi? İşte ayrıntılar... 

Milyonlara yatırımcı, elinde dolar olan vatandaşlar ve dolar alacaklar, son dakika dolar kuru ile ilgili gelişmeleri merakla araştırıyor. Milyonlarca kişi, dolar kurunun yükselip yükselmeyeceğini merak ederken; uzman isimlerden açıklamalar da peş peşe geliyor. 

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, dolar kuru ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "dolar/TL 25 lira olur mu?" sorusuna ilişkin konuştu. "Bizim bildiğimiz arz talep mekanizması çalışıyor. Döviz kuruna müdahale bulunmuyor" diyen Öngel, şu anda belirli bir talep olduğunun, bu miktarda da döviz girişi olduğu için yatay seyir izlendiğinin altını çizdi.

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Dr. Volkan Öngel, seçimleri işaret ederek, "Popülist politikaların da uygulanmadığını gördük. Ekonomi programı da rayında ilerliyor. Güven de artınca yavaş yavaş dövizde ciddi yukarı yönlü baskı olmuyor" açıklamasında bulundu. 

DOLAR 20-25 TL'YE DÜŞER Mİ? 

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, turizm gelirlerinin de tavan yapacağı bir döneme girildiğini vurguladı ve yata seyirin beklenen unsur olarak kendini gösterdiğini aktardı. 

"Çok farklı dinamikler de bulunuyor. Dolar üzerinden konuşursak 20-25 TL'ye düşmesi iyi gibi düşünüyoruz ancak bu tam olarak böyle olmuyor" ifadelerine yer veren Döngel, tüm ithal ürünlerin bu oranda ucuzlayacağının kabul edilmesinin gerektiğine, otomobillerin elektronik aletlerin yüzde 35-40 azaldığını görüleceğine, bunu talebi artıracağına ve ithalatın da artacağına dikkat çekti. 

Dr. Döngel, "Bizim sattığımız ürünler de yabancılar için pahalı seviyeye ulaşır. Bu yönden bakarsak biz ciddi şekilde değersiz bir TL istemiyorsak, değerli bir TL'yi de istemeyiz" şeklinde konuştu. 

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, "Merkez Bankası'nın açıklamaları da hem yukarı hem aşağı yönlü noktalarda müdahale edeceğini gösteriyor. Doların ben 30'ların altına düşmesinne izin verileceğini çok zannetmiyorum. sene sonunda beklentilerle de paralel 40 TL'lik kur görürsek bu da sürpriz olmaz" diye konuştu.

Öngel, "30 lira altına hareket olursa Merkez Bankası'nı hep biz satışta müdahaleye alışığız bu sefer alıcı olarak dahil olur ve rezervlerini artırarak düşüşü engellemeye çalışır. Yüzde 25'lik bir artış, 32 liradan 40 liraya çıkması yüzde 25'lik değer olur, bu da kabul edilebilir bir değerlendirme olacaktır dolar açısından düşündüğümüzde" açıklamasında bulundu. 

1 DOLAR BUGÜN KAÇ TL 2 HAZİRAN 2024 

2 Haziran itibaryla 1 doların alış fiyatı 32,2295 TL, satış fiyatı 32,2363 TL seviyelerinde seyrediyor. 

Dolar/TL kurunda, önceki kapanışa göre yüzde 0,16'lık bir artış yaşandı. 


Beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin yeni açıklama: İlk önce altında fırın olan 3 bin 800 bina yıkılır! 

Emekliye önce seyyanen, sonra oransal zam mı yapılacak? Emekli maaşlarına Temmuz şoku! Şimdi bu rakamlara bakın! 

Kimse ev sahibi olmayı denemesin! Hem fiyatlar hem faizler uçtu!