13 / 05 / 2024

Dolarda ikinci tur darbesi! JPMorgan açıkladı! Dolar 25 TL olacak!

Dolarda ikinci tur darbesi! JPMorgan açıkladı! Dolar 25 TL olacak!

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden sonra finansal piyasalarda da hareketlilik devam ediyor. JPMorgan dolar 25 bandında olabileceğini belirtti. İşte detaylar...



Piyasalar, cumhurbaşkanlığı yarışının ikinci tura kalacağı tahmininde bulunurken Türk lirası son 10 yılda değerinin neredeyse yüzde 95'ini kaybetti. 

Türk Lirası cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından son iki ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleriden sonra finansal piyasalarda da hareketlilik sürüyor. TL dolar karşısında 19,70'e kadar zayıfladıktan sonra kayıplarının bir kısmını geri alarak 19,66'ya indi ve Kasım başından bu yana en kötü serisinde çakıldı.

Bu tablo, Şubatta meydana gelen büyük depremlerden sonra Mart ayı başında ulaştığı 19,80 seviyesinden çok da uzak değil.

Oksijen'in Reuters'dan derlediği haberin detaylarına göre, hem iktidardaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de muhalefetteki rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun partilerinin yüzde 50 barajını aşamayacakları tahmini yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı oylaması sadece ülkeyi kimin yöneteceğini ve 85 milyon nüfuslu NATO üyesi ülkenin dış politikasını değil, aynı zamanda nasıl yönetileceğini ve derin bir hayat pahalılığı krizinin ortasında ekonomik geleceğini de belirleyecek.

Dolarda ikinci tur darbesi! JPMorgan açıkladı! Dolar 25 TL olacak!

OLUMLU BEKTENTİ YOK!

Teneo'dan Wolfgango Piccoli, müşterilerine gönderdiği bir notta, Türkiye'de bugün yapılan çifte oylamadan piyasa açısından olumlu bir senaryo çıkacağını öngörmek zor ifadesini kullandı.

Analistler, yıllardır süregelen ekonomik dangalanmalar ve alışılmışın dışındaki para politikasından sonra seçimlerin sona ermesiyle beraber liranın sert düzenlemelerle karşı karşıya kalmasını bekliyor.

DOLAR 25 TL'Yİ GÖREBİLİR!

JPMorgan liranın dolar karşısında 24-25 bandına kadar gevşeyebileceğini öngörüyor. Goldman Sachs geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir notta, hesaplamalarının piyasanın liranın önümüzdeki on iki aylık döneminde, seçim sonrası keskin bir devalüasyon da dahil olmak üzere, yüzde 50 oranında zayıflamasını fiyatladığını gösterdiğini kaydetti.

Normal işlem saatleri öncesinde keskin dalgalanmalara eğilimli olan lira, sene başından bu yana yüzde 5 zayıfladı. Türk lirası son 10 senede değerinin neredeyse yüzde 95'ini kaybetti. Olası bir ikinci turun 28 Mayıs'ta yapılması hedefleniyor.

Aile Bakanlığı 1250 TL sosyal destek ödemesi yaptı mı? Mayıs ayı Aile Destek paralarına okkalı zam geldi mi?

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön