04 / 05 / 2024

Dolarda kıyamet günü yaklaşıyor! Ünlü ekonomist o tarihi verdi!

Dolarda kıyamet günü yaklaşıyor! Ünlü ekonomist o tarihi verdi!

BDDK'nın kredi kısıtlama kararlarını değerlendirdiren Atilla Yeşilada, 2021 Aralık'ta gösterime giren filmin tekrarı olacağını söyledi. Yeşilada, “Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyorlar” ifadeleriyle şok etti Peki, dolar için kıyamet ne zaman kopacak? İşte o tarih...



BDDK'nın kredi kısıtlama kararlarını değerlendiren Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, bu düzenlemenin ekonomiyi kur şokundan sadece ağustos ayına kadar kurtarabileceğini belirtti. Yeşilada, "Sonrasının yine 2021 Aralık'ta gösterime giren filmin tekrarı, çünkü sistemde yoğun döviz açığı var." ifadelerini kullandı. Dışarıdan döviz gelmediğini anlatan Yeşilada, "BDDK, sistemdeki dövizi elden ele dolaştırarak top çeviriyor. Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Dolarda kıyamet günü yaklaşıyor! Ünlü ekonomist o tarihi verdi!

Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; Türkiye'de ekonomi politikasını artık BDDK'nın yönettiğinin altını çizen Ekonomist Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin finansal istikrarı destekleyici önlemlerin süreceğine yönelik açıklamalarına dikkat çekerek, “Bunun meali basit. Her sabah uyandığımızda BDDK'nın kredi aktarım mekanizması ve bankacılık sistemi üzerinden başka bir finans dışı sektörde serbest piyasanın işleyişine müdahale ettiğini göreceğiz” şeklinde konuştu. 

BDDK cuma günü açıkladığı bahsi geçen düzenleme kararı ile 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 900 bin dolar döviz nakit varlığı bulunan şirketlerin TL kredi kullanımına sınırlama getirdi. Geçen hafta 17.5425 ile 20 Aralık'tan bu yana yeni zirveyi gören dolar, haftanın ilk günü 16.0320 liraya kadar düştükten sonra dün 16.7131 lira oldu.

Dolarda kıyamet günü yaklaşıyor! Ünlü ekonomist o tarihi verdi!

KUR KORUMALI MEVDUAT'IN ETKİSİ SADECE 6 AY SÜRDÜ

21 Aralık 2021'de açıklanan Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi doları 18.3674 liralık tarihi zirveden indirdi. KKM ve Merkez Bankası'nın örtülü rezerv satışı (6 ayda 59 milyar dolarlık satış hesaplanıyor) ile Türk Lirası'nın hızlı değil ancak kademeli şekilde değer kaybettiği bir döneme girildi. 

Mayıs itibarıyla küresel piyasalarda dolara olan talebin  yükselmesi ile Türk Lirası'nda yaşanan kayıplar hızlandı. Doların 17.3170 lirayı test ettiği 9 Haziran'da bu kez Gelire Endeksli Senet (GES) duyuruldu. GES de yatırımcıların beklentisini karşılayamadı ve dolar yükselişine kaldığı yerden sürdürdü.

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı geliyor! Geri sayım başladı! Hangi maaş kaç TL olacak?

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Elinde çeyrek altın ve gram altını olanlar dikkat! Altında son dakika gelişmesi! Altın bugün bu kadar olacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön