29 / 04 / 2024

Kocaeli eski valilik binası yıkıma gün sayıyor!

Kocaeli eski valilik binası yıkıma gün sayıyor!

1974 yılında yapılan ve 41 yıl boyunca 17 valiyi ağırlayan Kocaeli Valiliği’nin eski binası Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi ve şimdi ise yıkım için gün sayıyor.



1974 yılında yapılan ve 41 yıl boyunca 17 valiyi ağırlayan Kocaeli Valiliği’nin eski binası artık Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi, şimdi ise yıkım için gün sayıyor. 


Yeni valilik kompleksinin yapılması sonrası artık sıra yıkıma geldi. Yıkım için tüm hazırlıklar tamamlandı. Kocaeli Valiliği eski binasındaki kullanılabilir tüm malzemeler de söküldü. Resmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılan binada şu anda güvenliği de Büyükşehir Belediyesi güvenlik personeli sağlıyor. 1974 yılından günümüze kadar Kocaeli Valiliği yapan Ertuğrul Ünlüer, Turgut Eğilmez, M. Vecdi Gönül, İbrahim Ural, Celal Kaya Can, Fahri Görgülü, M. Hikmet Gülşen, Hüseyin Öğütcen, İhsan Dede, Adnan Darendeliler, Kemal Nehrozoğlu, Memduh Oğuz, İ. Kemal Önal, Erdal Ata, Gökhan Sözer, Ercan Topaca ve kısa bir süre önce de Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun görev yaptığı eski valilik binası yıkımı için artık gün sayılıyor.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön