05 / 05 / 2024

Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Dövizde resmi kur ile piyasa kuru makasının gittikçe açılması, bankada alış ile satış kuru arasında yüzde 6'ya yaklaşan farkın meydana gelmesi, akaryakıt piyasasında işleri karıştırdı. Oto gazda ithalatçı firmalar bugün kur kaynaklı zammı dağıtıcılara yansıtırken, piyasa durumun kalıcı olmasından te



14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere az bir süre kala döviz piyasasında resmi kurlar ile piyasa kurları arasındaki farkın açılması, akaryakıt piyasasını doğrudan vurdu.

 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) paylştığı gösterge niteliğindeki resmi dolar satış kuru dün 19,42 olurken, bankaların dolar satış kuru 20,50 bandında seyrediyordu.

Bankalarda bu hafta itibarıyla dolarda alış ve satış kuru arasındaki fark, yüzde 6’ seviyesine ulaştı.

 Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Satış fiyatlamasını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) belirlediği formüle ve resmi döviz kuruna göre yapan akaryakıt sektörü de döviz piyasasında daha önce yaşanmayan bu olaydan derinden etkilendi.

İthalat yaparken bankadan 20,50 TL’den dolar satın almaya başlayan tedarikçi firmalar, bunu akaryakıt dağıtım şirketlerine yansıtmaya başladı. Fakat fiyatlama 19,40 TL’lik resmi dolar kuruna göre yapıldığı için ve ikili kur olgusunun ne kadar süreceği bilinmediği için piyasa fiyatlama yapmakta zorlanıyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön