18 / 05 / 2024

Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Dövizde resmi kur ile piyasa kuru makasının gittikçe açılması, bankada alış ile satış kuru arasında yüzde 6'ya yaklaşan farkın meydana gelmesi, akaryakıt piyasasında işleri karıştırdı. Oto gazda ithalatçı firmalar bugün kur kaynaklı zammı dağıtıcılara yansıtırken, piyasa durumun kalıcı olmasından te



OTO GAZDA ZAM GÜNDEMDE

Sozcu.com.tr’ye konuşan akaryakıt sektörü temsilcileri, dövizde ikili kur durumunun ilk somut yansımasının oto gazda (LPG) meydana geldiğini ve ithalatçı firmaların dağıtıcılara bugünden itibaren litrede yaklaşık 30 kuruşluk zam yaptığını söyledi.

Piyasa, yapılan bu zammı vatandaşa yansıtıp yansıtmamak üzere değerlendirme yaparken, ikili kur olgusunun ne kadar süreceğinin belirleyici olacağı söyleniyor.

 Dolarda makas açılınca LPG’ye zam gündeme geldi! Sektör temsilcileri bir bir açıkladı!

Diğer taraftan, Kadogaz firmasının dün gece itibarıyla oto gaza 30 kuruş zam yaptığı gözlemlendi.

Türkiye’nin oto gaz tüketiminin yaklaşık yarısının ithalatla karşılandığını, ithalatçının da 20,50 TL’ye kadar varan dolar kuruyla ithalat yapmaya başladığının altını çizen sektör temsilcileri, piyasa kurunun bu seviyelerde kalması halinde tüm sektörün zam yapmak zorunda kalacağını kaydetti.

Dizelde de tüketimin yaklaşık yarısının ithalatla karşılandığının altını çizen sektör temsilcileri, bu üründe şu an için somut bir gelişme yaşanmadığını söyledi. Fakat aynı dinamiğin burada da işlediğini, kurda bu seviyelerin kalıcı olması halinde problem yaratacağını belirttiler.

Akaryakıtta yaklaşık yüzde 10 seviyesinde brüt kâr marjı olduğunu ve kurda yüzde 6 seviyesinde alım satım marjının sürdürülebilir olmadığını bildiren sektör temsilcileri, bu durumun geçici olmasını umut ettiklerini, aksi halde enerji otoritesinin önlem alması gerekeceğini ifade etti.

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

ŞOK’ta erkek/kadın eşofman altı 200 TL’ye, basic t-shirt 70 TL’ye, erkek/kadın ayakkabı 300 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön