28 / 04 / 2024

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğunu belirten uzmanlar, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse dahi problemin giderek büyüyeceğini belirtiyor.



Ev sahipleri ve kiracıların merak içinde beklediği, temmuza kadar geçerli olan yüzde 25 kira sınırında süre uzatıldı. Kira sınırı düzenlemesini paylaşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fahiş kira artışlarına ilişkin hapis cezası ya da para cezasını içerebilecek yaptırımlara dair de düzenleme yaptıklarını söyledi. Uzmanlar ise artan ev fiyatları yüzünden kira sınırı düzenlemesinin ya da arabuluculuk sisteminin mülk sahibi-kiracı problemini çözüme kavuşturmayacağını vurguladı.

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

ARABULUCULUK YETMEZ

Ev fiyatlarındaki artıştan sonra kira sınırı uygulamasının da piyasanın gerçekliğinden uzak kaldığının altını çizen Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, “Piyasadaki kurallar, yüzde 25 limitine uymuyor. Konut sahibi ve kiracı problemine ilişkin açılan davalarda İstanbul'da 1.5 sene, Ankara'da 1 sene sonraya gün veriliyor. Arabuluculuk sistemi de problemi çözüme kavuşturacak gibi durmuyor” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön