13 / 05 / 2024

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

Aynı binada bir dairenin kirasının 13 bin lira, diğerinin 3 bin lira olduğunu belirten uzmanlar, yüzde 25 kira sınırına hapis cezası gelse dahi problemin giderek büyüyeceğini belirtiyor.



ÇATIŞMALAR ARTAR

“Yüzde 25 sınırının uzatılması problemlerin artmasına, kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlıkların fazlalaşmasına neden olabilir” diyen Taylan, “Aynı binada bir kiracı 15 bin lira öderken, başka bir kiracı yıllardan beri aynı dairede oturduğu için 3 bin lira kira veriyor. Eski kiracıya yüzde 25 zam uygulanacak. Bu olacak şey mi? Alım gücü düştü. O kira ile geçinmek zorunda kalan yurttaşlar var. Bu uygulama zaten dikkate alınmıyordu. Sektörün kira sınırından çok daha köklü, daimî çözümlere, hızlı şekilde kontrol edilmeye ihtiyacı var” dedi.

Uzmanlar: ‘Kirada yüzde 25 sınırı sürdürülebilir değil’

‘KISA SÜRELİ KİRALAMALAR ÖNE ÇIKAR'

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Dr. Mustafa Koçak, kirada yüzde 25 sınırı düzenlemesinde sürenin uzatılmasının ardından konut sahiplerinin de farklı alternatifleri değerlendirmeye başladığını ifade ederek, “Kira artışı düzenlemesinden sonra konut sahipleri genel olarak iki seçeneği tercih ediyor. Bazıları evlerini satmaya başladı. Konutları boş olan yurttaşlar da ya 6 aydan kısa süreli kontratlar yapıyor. Bazen de günlük ve haftalık gibi daha kısa süreli kiralamalara yöneliyor. Yüzde 25 düzenlemesinde sürenin uzatılması kısa süreli kiralamaları daha da yükselteceğini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

ŞOK’ta erkek/kadın eşofman altı 200 TL’ye, basic t-shirt 70 TL’ye, erkek/kadın ayakkabı 300 TL’ye düştü!

Ev hanımlarına müjde! Migros’ta yumuşatıcı + deterjan set 115 TL, yüzey temizleyici 32,50 TL, giysi spreyi 44,90 TL...


Geri Dön