Ekonomi

Dolarda son dakika! Dolar sonrası dünya geliyor, güçlü dolara aldanmayın! Dev gazete resmen uyardı! 

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, doların geleceğiyle ilgili çarpıcı bir analize imza attı. Peki dolar yükselecek mi? Doları neler bekliyor? İşte dolarla ilgili dikkatleri toplayan o analiz...

Küresel enflasyonda yaşanan artışla beraber, arz-talep dengesindeki bozulmalardan sonra, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) para birimi dolar tüm dikkatleri üzerine çekerken İngiliz gazetesi Financial Times’ta yaşanan son gelişmeler ışığında doların geleceğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

Peki dolar yükselecek mi? Doları neler bekliyor? İşte dolarla ilgili dikkatleri toplayan o analiz...

ABD’nin şu anda dünyaya net olarak 18 trilyon dolar ya da bir başka deyişle ABD Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın yüzde 73'ü kadar borcunun olduğuna dikkat çekilen Financial Times gazetesinin yazısında, bunun da geçmişteki döviz krizlerini önceden haber veren yüzde 50 eşiğinin oldukça ötesinde bir durum olduğuna vurgu yapıldı. 

 

TGRT Haber'den Ferhat Erdemir'in haberine göre; "Dolar sonrası bir dünya geliyor" başlığıyla kaleme alınan Ruchir Sharma imzalı yazıda doların geleceğine dair "Para birimi güçlü görünebilir ancak zayıf tarafları artıyor" tahmini gündem taşındı.

YATIRIMCILAR DOLARDAN KAÇIYOR MU? 

Son senelerde Amerikan ekonomisinin diğer gelişmiş ekonomilerden önemli ölçüde daha hızlı büyüdüğünün altı çizilirken gelecek süreçte emsallerinden daha yavaş büyümeye hazırlandığı belirtilen yazıda "Yatırımcılar, dolardan uzaklaşma eğilimine girdi" ifadelerine yer verildi. 

Rusya’ya uygulanan yaptırımların etkisinin Dolar güdümlü bir dünyada ABD’nin ne kadar etkili olduğunu ortaya koyduğunun ve bu durumun birçok ülkeye seçenek aramalarını hızlandırması için ilham olduğunun altı çizilen yazıda, “Bir sonraki adımın tek bir rezerv para birimine değil, para bloklarına doğru olması ihtimal dahilinde” denildi. 

“Dolar, güvenli liman statüsünden faydalanıyor gibi görünüyor, ancak yatırımcılar ABD varlıklarını satın almak için acele etmiyor" ifadelerine yer verilen yazıda, bu tablonun ABD ekonomisine yönelik bir güven oyu olmadığına dikkat çekilerek, temel dengesizliklerin dolar için kötü sonuçlara neden olduğu, ABD'de cari hesap açığının 1960 yılından bu güne sadece bir defa geçtiği yüzde 5 eşiğine yakın olduğu aktarıldı. 

Döviz rezervlerinin dolar payının 1995 yılından bu güne en düşük seviye olan yüzde 59’da olduğuna vurgu yapılan yazıda, her ne kadar hırpalanmış gibi görünse de dijital para birimlerinin uzun vadeli alternatif olmayı sürdüreceğine dikkat çekildi. 

Dolara ilişkin çarpıcı değerlendirme ve tespitlerin yer aldığı yazıda ise en çok dikkat çeken "Bu yüzden güçlü dolara aldanmayın. Dolar sonrası dünya geliyor" cümlesi oldu. 

Altın yerle yeksan! 1 gram bile altını olan kahroldu! Hemen son dakika fiyatına bakın! 29 Ağustos 2022 altın fiyatları!

Yastık altında doları olanlar dikkat! Dolarda son durum: İlk gören kazançlı çıkacak

Emekli promosyonunda son viraj! Bankalar coştu ödemeler 10 bin TL'ye dayandı! Akbank, Yapı Kredi, TEB, Garanti, Ziraat