Ekonomi

''Dolarda tuzak var'' diyen İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Uyanık olun

Altın ve para uzmanı İslam Memiş dolar ile ilgili değerlendirmelerine devam ediyor. İslam Memiş'ten son dakika gelen ''Dolarda tuzak var'' açıklaması herkesin kafasını karıştırırken uyanık olun diye uyardı...  Dolar kuru ile ilgili ''dolarda tuzak var'' diyerek yatırımcıları uyanık olmaları konusunda uyardı

Altın ve piyasa uzmanı  İslam Memiş'ten kafa karıştıran son dakika dolar açıklaması geldi. Dolar kuru ile ilgili ''dolarda tuzak var'' diyerek yatırımcıları uyanık olmaları konusunda uyardı.

İslam Memiş, kafası karışık olup ne yapacağını bilemeyen yatırımcılar için dolar ve altın değerlendirmesinde bulundu. Yatırımcıların ''Kafam çok karışık ne yapmalıyım''sourusunu değerlendiren Memiş, dolar ev altın için yaşşanabilecek gelişmelerden bahsetti. İşte o açıklama...

İslam Memiş, dolar ve altın için yatırımcılara uyarıda bulunarak piyasaları kısaca şöyle özetledi: "Merkez Bankası piyasaları şok etti, faizleri 100 baz puan indirdi. Dünyadaki bütün ekonomistleri, beklentileri ters köşe yaptı. Matematiksel olarak bu hamleye bir mana verilmediğini belirtmek isterim. Finansal piyasalarda her zaman hesap makinesi, rakamlar konuşur. 

Kararlar hane halkına, tüketiciye olumlu olumsuz direkt yansımakta. Beklentiler çabuk değiştiği için yatırımcılar farklı aksiyonlar almak zorundalar.  Bazı hamleler karşısında yatırımcıların da refleksinin para piyasalarında hızlı olması gerekiyor. 

Bu hızlı hamleleri yapmak için de zamanla yarışmanız gerekiyor. Merkez Bankası'nın kararından sonra sert dalgalanmalar gördük, bu normaldir. Bir gün sonra fiyatlar ancak yerine oturur, bu reflekslere karşı yatırımcılar panik olabiliyor, yanlış kararlar alabiliyor.

Sert dalgalanmaları özellikle dolar tarafında izledik. 18.13'e kadar yükseldi, 18 liraya oturan kur vardı, 25 gün dolar sabitlenmişti. Bu aradan sonra yukarı yönlü hamle yapması normal. Bir de faiz indiriminin arkasından dolar endeksinde hızlı yükseliş meydana geldi.

DOLARDA TUZAK VAR! UYANIK OLUN!

İslam Memiş dolar için yatırıcıların kafasının karışıtacak açıklamayı şöyle yaptı: ''Dolar tarafında kafamı karıştıran bir şey var. Burada sanırım bir tuzak var, uyanık olmak lazım. Dolar endeksinin tekrar 108'e gelmesine rağmen dolar/TL'nin 18.13'ün üzerine atak gerçekleştirmemesi de kafamı karıştırıyor. Acaba tekrar 18'in altına sarkan bir geri çekilme olur mu?

Olursa da benim için bir sürpriz olmayacak. 17.98 kapanışları bile pozitif görünümü destekler. Dövize hamle yapacak olanlar, 17.98-18.20'yi takip etmeliler. 18 liranın altındaki sarkmayı tekrar panik olarak görmemek lazım. 17.98'in aşağısına sarkarsa, günlük kapanışlar gerçekleşirse 17.90'dan 17.80'den bahsedebiliriz tekrar. 

Yılın son çeyreğinde 20-21 lira öngördüğümü ifade ediyorum ama bu gidelim dolar alalım demek değildir. Bu mantığı bir kez daha düşünün.

Yükseliş olacaktır ama önemli olan sana getirisidir. 181 bin liraya 10 bin dolar aldın, 200 bin lira yaptın. 20 bin kazandın. Ancak onun karşısında bu hafta euro/dolar paritesi geriledi, sterlin/dolar da ciddi anlamda geriledi.'' dedi.

ŞUAN ELİNDE DOLAR VAR NE YAPMALISI?

İslam Memiş elinde dolar olan yatırımcıları şöyşe uyardı: ''Şu an elinde dolar var, ne yapmalısın. Euro, sterlin, altın, gümüş almanın, dolarla parite üzerinden bence dolara kıyasla, yıl sonuna göre kat kat fazla kazandırma ihtimali çok yüksek.

Bu sizin tercihinize bağlı. Siz nasıl uygun görüyorsanız. Tasarruf sahibi sizlersiniz. Benim vurgulamak istediğim, dolardan uzak durmak gerekiyor. 20 lirayı görecek dedim ama getiri anlamında diğerleri daha fazla getirebilir duruyor.

Bugün gram altınımızı 1025 liradan yerine koyduk. Büyük şok etkisine rağmen, dolar kurunun 18 üzerine atağına rağmen, faiz kararına rağmen 1030'dan sattığımızı 1025-27'den yerine koyduk. Ons tarafında sert düşüşler oldu çünkü. 1730 dolar güçlü destek şu anda. 1750 seviyesinde.

Ben gram altın/TL fiyatında 1090, 1125, 1200 ve 1450 lirayı telafuz ediyorum, bunda problem yok. Kısa vadeli baskılanmalar olacaktır, onlar ayrı. Şu anda ekranda gram altın/TL 1013 ama gerçek değeri 1018-1019'a geliyor. Siz ısrarla 1030-35 seviyesimden gram altın almayın uyarım vardı. Biz 1030'u gördük ama almadık diyenler var.

Fiyat ne kadar çok gerilerse makas aralığını o kadar çok açıyorlar. 1013 gösterilen gram altın 1018 lira ama ekranlarda yine makas açıyorlar. 1030 gösteriyorlar. Kesinlikle 1030 seviyesi üzerinden gram altın almayın. Çünkü o fiyat 1.030 seviyesinin altına kesinlikle sarkacak.

Size ekranlarda gram altın TL'yi 1000 lira gösterecekler. 1000 lira altında bile gösterebilirler, sakın tuzağa gelme. O makas aralığı bugün 10 lira ise yarın 15 lira olacak. Aldığına inan, gördüğüne değil.'' dedi.

Elinde gümüş olanlar ''Siz siz olun bu hatayı yapmayın!'' diyen İslam Memiş'ten sert uyardı. Gümüşte son dakika...

Gram altında sakın tuzağa gelmeyin! Piyasalarda bu tuzak konuşuluyor! Piyasa Kahini İslam Memiş açıkladı