Ekonomi

Piyasa kahini İslam Memiş sonunda bombayı patlattı! Alın size dolarda yeni seviye

Piyasa Kahini İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararını açıklandıktan sonra, dolar kurunun bu durumdan nasıl etkilendiğine değinerek yeni seviyeyi açıkladı. İşte dolarda yeni seviye... İslam Memiş sonunda bombayı patlattı

Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasından sonra faiz kararını değerlendiren piyasa kahini İslam Memiş, kararın dolar üzerindeki etkisine değinerek, dolar için yeni seviyeyi verdi. İslam Memiş sonunda bombayı patlattı. Alın size dolarda yeni seviye..

Yüksek faize karşı olduğunu söyleyen Memiş, yüksek faizlerin olmasını istemediğini söylyerek bugünkü koşulların da buna uygun olmadığını belirtti. Öte yandan hükümetin bir planı vardır illaki diyereke bugünkü koşullarda uygun zemin olmadığını söyledi ve dolar için yeni seviyeyi açıkladı.
.
 

DOLARDA YENİ SEVİYE

Piyasa kahini İslam Memiş, erken seçimin gelebileceğini ve Türkiye'nin seçim ekonomisine girdiğini öngördüğünü aktardı.

Dolar için ''yeni normal seviyenin 18 TL'' olacağını bu seviyenin altına düştüğünde dolar düştü algısının oluşacağını söyledi.

Kur ataklarının da enflasyonu desteklediğini belirten Memiş, kurdan vazgeçen ekonomi yönetimini direkt büyümeye odaklandığının vurgusunu yaptı. 

''BUGÜN DOLAR 18 TL''

Piyasa kahini İslam Memiş, dolar yükseliyor,değerleniyor ama benim cebimdeki para neden büyümüyor diye soranların sorularını yanıtladı. ''Ben bu olayların tamameen strateji olduğuna inanmıyorum. Bence kurumlar arası bir iletişim eksikliği var. '' diyen Memiş, dolar için 20 TL seivyesine bile şimdiden normal bakan bir toplum olduğunu düşüşün diyerek düşüncelerini aktardı.

İslam Memiş dolar kuru ile ilgili açıklamalarına devam etti: ''Doların gerilemesine rağmen içeride tekrar 18'den atak gerçekleştiriyorsa bunu bir yerlerde aramamak lazım. Bunu içeride aramak lazım. Bugün doların 18 üzerinde olması içsel problemdir. Bunun normalleşmesini de ben normal karşılamıyorum açıkçası.'' dedi.

EMLAK, KİRA ARAÇ FİYATLARI YÜKSELİYOR: NEDENİ DOLAR KURU

İslam Memiş, emlaki kira ve araç fiyatların üzerinde dolar kurunun etkisi olduğunu söylerek şu ifadeleri kullandı:'' İçeriye yansıyan, cebe yansıyan, raflara yansıyan bir şey yok.

Böyle olunca da büyüme rakamları ile insanları ikna etme şansınız yok. Emlak, kira, araç fiyatları yükseldiğinde dolar kurunu görmüyor musun cevabını alacağız.

Zam yapmak için fırsat kollayan bir kesim var ancak iletişim konusunda da ekonomi yönetiminin hataları var bence. 25 gündür doların sabit olduğunu görüp karar veriyor, bütün dünyadaki ekonomistler Merkez Bankası'nın pas geçeceğini öngörüyor." dedi.

Doların 8 gün sonra geleceği rakam açıklandı! Analistlerden kritik uyarı geldi! Hemen bakıp dövizciye koşun!

 ''Dolar 15 TL olacak!'' diyen Necmettin Batırel net tarih verdi! Bu daha giriş, küçük dilinizi yutacaksınız

Dolarda yangın yeri! Dolar resmen uçuşa geçti! Dolar alalım mı, bozduralım mı? İşte son dakika dolar/TL 23 Ağustos 2022