Ekonomi

''Dolar 20 TL seviyesinde olsa bile altın yatırımcısına kazandırır'' diyen İslam Memiş son noktayı koydu!

Dolar/TL kurundaki yükseliş devam ediyor. 18 TL seviyesini geçen dolar rekor kırmaya hazırlanırken İslam Memiş altın mı, dolar mı? sorusu için son noktayı koydu... Bu hafta içinde 18,20 TL seviyesini geçen dolar 2022 yılının rekorunu kırmaya  hazırlanırken öte yandan altın fiyatları düşüşünü hızlandırdı

Altın ve dolar piyasasındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından merakla takip ediliyor. Bu hafta içinde 18,20 TL seviyesini geçen dolar 2022 yılının rekorunu kırmaya  hazırlanırken öte yandan altın fiyatları düşüşünü hızlandırdı. Elinde parası olan yatırımcılar ise yatırımını altın mı yoksa dolara mı yapmaları konusunda arada kalırken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten açıklama geldi. 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın için son noktayı koydu. Dolar/TL kuru cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşmasından sonra hızla yükselirken altın fiyatları sert düştü.
Dolar/TL altın fiyatları üzerinde baskısı arttıkça dolara olan talep yükselmeye başladı. Değer kaybeden ons altın fiyatı bugün 1738 dolardan işlem görüyor. 

İslam Memiş dolar içn yıl sonu beklentisini 20,21 TL olarak açıkladı. Dolar bu seviyeye ulaşsa da en güvenli liman olan altının dolardan daha fazla değer kazandırabileceğinin altını çizdi.
 

DOLAR SENE SONUNDA 20,21 TL...

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altın ve dolar için tahminlerde bulunmaya devam ediyor. Yatırımcılar ise ''altın ne olur, dolar ne olacak, dolar yükselecek mi, altın düşmeye devam edecek mi, dolar kaç TL olur, altın mı dolar mı alalım, dolarları bozduralım mı?'' gibi soruların yanıtları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

ALTIN KAZANDIRACAK...

İslam Memiş altın ve dolar ile ilgili yatırımcıları uyararak şu ifadeleri kullandı: ''Muhtemelen dolarda yıl sonunda 20,21 TL seviyelerini görebiliriz ancak 20,21 TL seviyesinin size kazandıracak kavramına gelmiyor. Doların karşısında altın, euro, dolar, gümüş gibi yatırım araçları var. Bu yatırım araçlarının dolara kıyasla daha fazla kazandıracağını düşünüyorum.'' dedi

islam Memiş gram altın için yıl sonu beklentisinin değişmediğini yinelerken gram altının 1450 TL seviyesinde olacağını söyledi.

 

 

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

Altın fiyatları geçtiğimiz haftanın başından itibaren aşağı yönlü hareketine devam etti. Gram altın şu anda 1028 TL seviyesinde işlem görürken ons altın 1738 dolar oldu.
Dolar/TL kuru ise cuma günü FED Başkanı Jerome Powell'ın şahin tonlu açıklamalarından sonra hızla yükselmeye devam etti. Dolar/TL kuru şu anda uluslararası piyasalarda alış fiyatı 18,21 TL, satış fiyatı ise 18,24 TL seviyesinde değerleniyor.

Freni patlayan gram altında son dakika gelişmesi! En dip rakam belli oldu

Analistler gelecek hafta altının seviyesini açıkladı! Bu rakam bir ilk olacak! Ne duyuldu, ne de görüldü

Altın fiyatları resmen tuzla buz oldu! Kıyıda köşede 1 gram altını olanlar acil bakın! 27 Ağustos 2022 altın fiyatları