Kent Haberleri

''Doları olanın serveti mum gibi eriyecek'' diyen Necmettin Batırel'den bomba dolar açıklaması geldi!

Doların değer kaybedeceğini her konuşmasında dile getiren Ekonomist Necmettin Batırel, doları olanın servetinin mum gibi eriyeceğini söyledi. İşte bomba dolar açıklaması... Geçtiğimiz sene ''doları olanın serveti mum gibi eriyecek'' yorumunda bulunan Necmettin Batırel'den şimdi de bomba gibi dolar açıklaması geldi

Ekonomist Necmettin Batırel doların düşüşüe geçeceğini her açıklamasında dile getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sene ''doları olanın serveti mum gibi eriyecek'' yorumunda bulunan Necmettin Batırel'den şimdi de bomba gibi dolar açıklaması geldi. 


 

BOMBA DOLAR AÇIKLAMASI

Ekonomist Necmettin Batırel, döviz hesaplarında gerileme olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl algı tamamen ortadan kalktı. Kur korumalı mevduatta bile bir haftada 9 milyar dolarlık azalma var. 

Yeni ekonomik sistem büyük güven ortamı sağladı. Faiz indirimi ile iki yıllık tahvil faizi 10.95’e düştü.  Hazine böylece bütçedeki açığı çok daha düşük maliyetle kapatıyor.

Bu yıl algı tamamen ortadan kalktı. Kur korumalı mevduatta bile bir haftada 9 milyar dolarlık azalma var. Yeni ekonomik sistem büyük güven ortamı sağladı. Faiz indirimi ile iki yıllık tahvil faizi 10.95’e düştü. Hazine böylece bütçedeki açığı çok daha düşük maliyetle kapatıyor.

Merkez Bankası her gün ilan ettiği döviz alış ve satış kurları üzerinden işlem yapar. İhtiyaç olduğu için istenen dövizi satmak kesinlikle piyasalara müdahale değildir. Kaldı ki, 98 milyar dolarlık bir satış gerçekleşseydi, kurlar mevcut seviyede kalmaz çakılırdı.

Bloomberg’in Türkiye ve İsveç ekonomisti Baziki’nin Merkez Bankasının 10 ayda arka kapıdan 98 milyar dolar sattığını söylemesi kocaman yalan. Merkez Bankası normal döviz ihtiyaçlarını karşılamak için gelen talebi karşılar. Bu ödemeleri piyasalara müdahale olarak gösteremezsiniz" dedi.

DOLARDA SON DURUM

Dolar endeksi haftanın son işlem gününde de aşağı yönlü hareketine devam ediyor. Dolar endeksi şu dakikalarda 105 seviyesinde işlem görüyor. Son dakika Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 18,63 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, 18,59-18,66 TL bandında hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,1 üzerinde 18,62 liradan tamamladı.

Analistlere göre küresel piyasalarda enflasyon ve resesyon ikilemi ile beraber hafta boyunca hakim olan karışık seyrine bugün de devam ediyor.

Doların güçleneceğini söyleyen Özgür Demirtaş'tan olay yaratan faiz açıklaması! Herkes bu açıklamayı konuşuyor

Doların 17 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Geri sayım başladı! Doları olanlar şimdiden hazır olun!