Kent Haberleri

Doların güçleneceğini söyleyen Özgür Demirtaş'tan olay yaratan faiz açıklaması! Herkes bu açıklamayı konuşuyor

Dolar yorumları ile tanınan Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası politika faiz kararı ile ilgili olay açıklamalarda bulundu. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklaması... Piyasaların heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10,50'den yüzde 9'a düşürdü

Dün, saat 14:00'da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Piyasaların heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10,50'den yüzde 9'a düşürdü. Kararın hemen ardından Ekonomist Özgür Demirtaş'tan olay yaratan faiz açıklaması geldi. İşte o açıklama...

 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN OLAY YARATAN FAİZ AÇIKLAMASI

Merkez Bankası'nın faiz indirimleriyle ilgili  ekonomist Özgür Demirtaş’ın tepki videosu sosyal medyada gündeme oturdu.

Özgür Demirtaş videosunda; “ Merkez Bankası faiz indirince bireysel kredi faizleri artmış, şirketlerin yatırım faizleri artmış, devletin TL borçlanma faizleri artmış, devletin dolarla borçlanma faizleri artmış, e hani Nas, e hangisi günah, yani bunu ben daha nasıl net anlatabilirim” ifadelerini kullandı.

 

Hemen ardından ise kamu gündemi tarafından twitter hesabından şu paylaşım geldi: ''Merkez Bankası faiz kararı sonrası an itibariyle Türkiye'de en fazla paylaşılan video Prof.Dr.Özgür Demirtaş'ın ''faiz yalanı'' oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararı dün saat 14:00'da resmen açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını daha önceki 14.00'te açıkladı. Merkez Bankası bir önceki faiz oranını  150 baz puan düşürerek yüzde 10,5 seviyesine çekmişti.

Merkez Bankası Para Politikası, Kasım ayı olağan toplantısını yaptı. Kurul, politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 9'a çekti.

 

DOLARDA SON DURUM NE?

Merkez Bankası faiz kararının hemen ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Doların alış fiyatı şu dakikalarda 18,68 lira, satış fiyatı ise 18,70 liradan işlem görüyor. Dolar bugün yüzde 0,08 düşüşe geçti. Dolar endeksi ise yüzde 0,21 düşüşle 105,767 seviyesine kadar geriledi. ABD doları diğer para birimleri karşısında değer kaybetmeye başladı.

Doların 17 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Geri sayım başladı! Doları olanlar şimdiden hazır olun!

Faiz tek haneye düştü! Gözler kredi oranlarına çevrildi: İşte yeni rota

Merkez Bankası'ndan flaş bir adım geldi! TL'si olanları da doları olanları da yakından ilgilendiriyor

Merkez Bankası faiz düşürdü ama bankalardan uyarı var: Krediye erişim zorlaştı!