Ekonomi

Doların gücü karşısında euro ve sterlin ezildi! Elinde euro ve sterlin olanlar bakmadan geçmeyin

Merkez Bankası faiz kararından sonra  dolar kurunda yükseliş görüldü. Doların gücü karşısında euro ve sterlin resmen esildi. Elinde euro ve sterlin olanlar dikkat. İşte ayrıntılar... Dolar göstergesi bu ay içinde zayıfladıktan sonra Fed yetkililerinin şahin açıklamalarda bulunmaları ve Cuma günü konuşacak Powell öncesinde 10 yılın en yüksek seviyesini yeniden test etti

Doların güçlenmesi özellikle gelişmiş ülke para birimlerindeki düşüşe neden oldu. Dolar göstergesi bu ay içinde zayıfladıktan sonra Fed yetkililerinin şahin açıklamalarda bulunmaları ve Cuma günü konuşacak Powell öncesinde 10 yılın en yüksek seviyesini yeniden test etti.

Dolardaki yükseliş karşısında euro ve sterlin başta olmak üzere büyük paralarda son dönemin en düşük seviyeleri yaşanıyor.

EURO/DOLAR 20 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Euro/dolar dün 0,99 seviyesi ile 20 yılın en düşük seviyesini gördü. Parite bugün de 0,9940 yakınında zayıf bir seyir izliyor. Euro Bölgesi’nden gelen son verilerin yavaşlama sinyali vermesi, enflasyonun yüksek kalması ve Rusya ile devam eden gerilimin enerjide kışa doğru daha büyüyeceği kaygısı Euro kurunun değer kaybetmesine neden oldu.

 

STERLİN DOLAR GERİLEDİ

Sterlin/dolar ise 1,1720’ye inerek Mart 2020 sonrası en düşük seviyeye ulaştı. Ocak ayında 1,37 üzerinde olan parite yüzde 13’ten fazla değer kaybetti. 

İngiltere’de enflasyonun çift haneye çıkması ve Merkez Bankasının enflasyonda Ekim gibi zirvenin görüleceğini tahmin etmesi sterlinde düşüşün yaşanmasına neden oluyordu. Son toplantının ardından ise resesyon olasılığının güçlenmesi kaybın artmasını hızlandırdı.

DOLAR/YEN NE DURUMDA?

Temmuz ayında 139 seviyesine çıkarak 24 yılın zirvesini gören dolar/yen bu ay içinde 130,50 seiyesine kadar geriledi. Ancak son haftadaki yükselişle parite tekrar 138 seviyesine yaklaştı. Sene başı kazanç yüzde 20’ye yakın seyrediyor.

DOLAR/FRANK BU AY GERİLEDİ

Mayıs ayında 1 seviyesine çıkarak son üç yılın zirvesini gören dolar/frank bu ay içinde 0,94’ün altına geriledi. Son haftada yaşanan alımlarla fiyat 0,97’ye yaklaştı.

Japonya’da enflasyon hedef üzerinde ancak Merkez Bankası genişlemeci davranmaya devam ediyor. Tahvil seviyelerindeki yükseliş ve dövizdeki aşırı hareketlere ise müdahale ederek denge korunmaya çalışılıyor.

EURO/DOLAR PARİTESİNDE SON DURUM

Euro kuru şu dakikalarda alış fiyatı  18,05 TL, satış fiyatı ise 18,10 TL seviyesinde işlem görüyor.
Euro dolar paritesi ise 0,9935 seviyesinde değerleniyor.

Doların 4 ay sonra geleceği rakam! Dolar 15 değil 20 değil o rakamı görecek! Analistler açıkladı, acilen bakın!

Dolarla ilgili piyasaları dumur edecek gelişme! Kısa süre önce resmen duyuruldu

Dolar için korkutan rakam resmen belli oldu! Analistler açıkladı! Bu rakam gerçekleşirse, altın batar! Çok acil

 

Elimizdeki dolarları bozdurmalı mıyız? Yastık altında doları olanlar bakmadan sakın geçmeyin! Son dakika dolar kuru

bakın