Ekonomi

Dolar yükselişe geçti, euro kan kaybediyor! Son dakika euro kuru...

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarının merakla beklediği son dakika haberi geldi. ABD enflasyon verileri açıklandı. Veriler sonrasında dolar yükselişe geçerken euro kan kaybetmeye başladı. Bugün saat 15:30'da beklenen enflasyon rakamları açıklandı

Dünya piyasalarında tüm gözler döviz  yön veren ABD enflasyonuna çevrilmişti. Bugün saat 15:30'da beklenen enflasyon rakamları açıklandı. Veriler sonrasında dolar yükselirken euro kan kaybetmeye başladı. Peki euro kuru en kadar? Euro kaç lira? Euro ne kadar oldu?

ENFLASYON REKOR KIRDI

Yurt içi ve yurt dışı piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları nihayet açıklandı. ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu. 

Beklenti aylık yüzde 0,2 artarak yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. 

Çekirdek enflasyon da aylık bazda yüzde 0,6 ile yüzde 0,4 olan beklentilerin üzerine çıktı. Böylece enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü.

Bu durum döviz piyasalarını direkt etkiledi. Özellikel hırçınlaşan dolar yükselişe geçerken euro değer kaybetmeye başladı.

FED ENFLASYON VERİLERİNE TEPKİSİ NASIL OLACAK?

Enflasyon oranı Fed’in yüzde 2 orta vade hedefinin çok üzerinde geldi. Dün açıklanan toplantı tutanaklarında geri kalmanın bedelinin hızlı gitmekten daha ağır olacağının vurgusu yapılmıştı. Ancak faiz artışlarının bir yerden sonra da azaltılması gerektiği noktasında da fikir birliği vardı.

Çekirdek enflasyondaki yükseliş enflasyonist baskıların yüksek kalmaya devam ettiğine işaret etti.

Ekonomistler enflasyonda yüzde 8 seviyelerinin korunması ve istihdam sektöründe henüz faiz artışlarına alan olduğunun düşünülmesinin, Fed’e 75 puan için açık kapı bıraktığını belirtti.

Beklentiler ise, Kasım ayındaki 75 baz puanlık faiz artışının ardından Aralık ayında da 50 baz puanlık faiz artışı yapılarak yılın tamamlanması bekleniyor.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

ABD istihdam verilerinin açıklanmasının ardından dolar yükselişe gerçti.  Dolar endeksi 113 seviyeyesine yükseldi.

Dolar kuru 18,58 TL seviyelerinden 18,60 TL  seviyesine kadar yükseldi. Şu dakikalarda dolar kuru 18,60 TL seviyesinin üzeirnde işlem görüyor. 

Peki euro ne kadar oldu? Euro kaç lira? Euro/TL ne kaç lira? İşte 13 Ekim 2022 son dakika euro kuru...

EURO KAN KAYBEDİYOR

Euro dolar paritesi ise 0,96 seviyesine düştü. Euro dolar karşısında gittikçe değer kaybetmeye başladı.

Euro kuru şu dakikalarda alış fiyatı  18,23 TL, satış fiyatı ise 18,33 TL seviyesinden işlem görüyor.

Dolar bugün ne kadar? 13 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü; altın çakıldı, dolar fırladı

5 gündür peş peşe düşen altın için kritik gelişme! 4 saat sonra altının yönü belli olacak