Kent Haberleri

Merkez Bankası kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Euro kaç TL? 20 Ekim 2022 euro/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyeti faiz kararı açıklandı. Karar sonrasında piyasalarda hareketlilikler yaşanırken euro/TL kuru ne kadar oldu? Euro kaç TL? 20 Ekim 2022 euro/TL kuru. Karar sonrasında altın ve döviz piyasası hareketlenmeye başladı

Bugüb Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Karar sonrasında altın ve döviz piyasası hareketlenmeye başladı. Dolar yukarı yünlü hareket ederken euro ne kadar oldu? Euro karar sonrasında düşütü mü yükseldi mi? Euro ne kadar? Euro/TL kaç lira? İşte 20 Ekim 2022 euro kuru.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Piyasaların heyecanla beklediği Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklandı. Merkez Bankası faizi 150 baz puan daha düşürerek yüzde 10,5'e indirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 83'ü aşan resmi enflasyona rağmen yıl sonuna kadar faizin tek haneye indirilmesi talimatını vermişti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ayki faiz indirimi kararından sonra; “Yıl sonunda temennim tek hanelere indirmeliyiz” ifadelerini kullanmıştı.

TCMB son bir yılda politika faizini yüzde 19’dan yüzde 11’e indirirken, resmi tüketici enflasyo oranı ise yüzde 19’dan yüzde 83’e yükseldi. Bu dönemde dolar/TL kuru da 8,30’dan 18,60’a yükseldi.

Peki euro ne oldu? Euro/TL yükseldi mi, düştü mü? İşte son dakika euro kuru 20 Ekim 2022...
 

MERKEZ BANKASI KARARI SONRASI EURO NE KADAR OLDU?

Kritik karar öncesi euro/TL kuru sabah saatlerinde Euro dolar paritesi  0,97 seviyesinde, Euro alış fiyatı 18,29 TL, satış fiyatı ise 18,35 TL seviyesinden güne başladı.

Kritik karar sonrası milyonlarca kişi döviz kurlarının ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Euro dolar paritesi 0,98'e yükselerek euro dolar karşısında değer kazanmaya başladı. Euro alış fiyatı ise 18,32 TL, satış fiyatı ise 18,38 TL'ye yükseldi.

 

AVRUPA ENFLASYON VERİLERİ YÜKSELDİ

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) eylül ayı enflasyon verilerini dün açıkladı. Açıklanan veriler sonrası euro kurunda yukarı yönlü hareket başladı.

Verilere göre, 27 ülkeli bölgede yıllık enflasyon eylül ayında yüzde 9.9 ile rekor seviyeye yükselmiş oldu. Aylık enflasyon ise yüzde 1.2 olarak kaydedildi.

Yükseliyor... Elinde sadece 1 eurosu bile olanlar çabuk harekete geçin! 20 Ekim 2022 son dakika euro kuru

Euro kuru, enflasyon rakamlarından sonra ne kadar oldu? 19 Ekim 2022 euro /TL kuru