Ekonomi

Euro kuru, enflasyon rakamlarından sonra ne kadar oldu? 19 Ekim 2022 euro /TL kuru

Bugün piyasaların merakla beklediği Euro Bölgesi eylül ayında yıllık enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları rekora imza atarken euro/TL kuru ne kadar oldu? Euro yükseldi mi, düştü mü? İşte 19 Ekim 2022 euro/TL kuru... Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrilmişti

Euro bölgesinde bugün kritik gelişmeler yaşandı. Piyasaların gözü bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrilmişti. Beklenen rakamlar açıkladı.

Euro Bölgesi'nde, eylül ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisiyle yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeyi kaydetti. 

Kritik rakamlardan sonra euro ne kadar oldu? Euro kaç TL oldu? İşte son dakika euro kuru 19 Ekim 2022..

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) eylül ayına yönelik yıllık enflasyon verilerini duyurdu. Verilere göre, Euro Bölgesi'nde ağustosta yüzde 9,1 olan yıllık enflasyon, eylül ayında yüzde 9,9'a yükselerek rekora imza attı.

Euro Bölgesi enflasyon kayıtları 1997 yılından itibaren tutukmaya başlanmıştı. Böylece Avro Bölgesi'nde eylül ayında enflasyon, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviye olarak kayıt altına alındı.

AB'de de ağustos ayında yüzde 10,1 olan yıllık enflasyon, eylül ayında yüzde 10,9 olarak kaydedildi.. Böylece, AB'de çift haneli enflasyon ölçülmüş oldu.

Enflasyon oranları, geçen senenin eylül ayında Euro Bölgesi'nde yüzde 3,4, AB'de ise yüzde 3,6 seviyesindeydi. Euro Bölgesi'nde eylül ayı enflasyon oranı yüzde 10 olarak belirlenmişti.

EURO BUGÜN NE KADAR? EURO/TL KURU KAÇ LİRA? 19 EKİM 2022 EURO KURU

Euro/TL kuru son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Euro/TL kuru enflasyon rakamlarının ardından alış fiyatı  18,25 TL, satış fiyatı ise 18,33 TL'den işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise  gün içinde değer kaybederek 0,97 seviyesine düştü.

Sabah saatlerinde euro kuru  18,32 TL, satış fiyatı ise 18,40 TL seviyesinden işlem görürken,  Euro dolar paritesi ise 0,9840 olarak güne başladı.

Euro Bölgesi'nde kıyamet kopuyor! Enflasyon zirve yaptı

Kritik gelişme... Euro yatırımcıları sadece sizi ilgilendiriyor! Euro bugün ne kadar olacak? Hemen bakın