10 / 05 / 2024

Doların yükselmesiyle yerli turist Türkiye'ye yöneldi!

Doların yükselmesiyle yerli turist Türkiye'ye yöneldi!

Döviz kurlarında art arda gelen tarihi rekorlardan sonra özellikle yılbaşı turlarına olan ilginin yurtiçine kaydığı bildirildi. Yerli turistler yılbaşı turları için Türkiye'yi tercih etti..



Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde dövizin hızla yükselmesinin yurtdışı turlara ilgiyi azalttığını belirterek, tatilinden vazgeçmek istemeyenlerin Türkiye'deki turlara rağbet göstermeye başladığını söyledi.



Satışı yapılan turlarda iptallerin olmadığını aktaran Polatoğlu, "Türk tatilciler dövizin ani yükselmesiyle rotayı fiyatı değişmeyen yurtiçi turlara çevirdi.


Genellikle de sanatçıların sahne aldığı oteller ilgi görüyor. Oteller de bu talebe karşılık farklı hazırlıklar yaparak müşterilerine özel programlar yapıyor" dedi.


Polatoğlu, Antalya'da 5 yıldızlı otellerin 3 gecelik yılbaşı balosu dahil fiyatlarının 600 lira, Bodrum'da ise 800 lira civarında olduğunu bildirdi. Yurtdışını tercih edenlerin de genellikle 3-4 gecelik programlara ilgi gösterdiğini belirten Polatoğlu, bu turlar içinde de en çok Roma, Prag ve Paris'in öne çıktığını söyledi.


Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ da kurdaki yükselişin yılbaşı tatillerini yurtdışında geçirmek isteyenler için caydırıcı bir etki yaratabileceğini belirterek, "Bu durum yurtiçi turizm sektöründe talebin ARTmasını sağlar" dedi.


Bu talep artışının ise iç piyasada da fiyatları etkileyebileceğini ifade eden Akdağ, "Hızla artacak iç talep yurtiçi otellerde fiyat artışına neden olabilir. Ancak bu durumun geçici olduğunu unutmamak lazım. Kur, piyasada kendi dengesini bulacaktır. Tatilciler bu yükseliş nedeniyle tatil planlarını ertelemesinler" diye konuştu.


AA


Geri Dön