01 / 05 / 2024

Dolarınızı hiç beklemeden satın! Piyasa Kahini İslam Memiş bombayı patlattı! Elimizdeki dolarları neden satmalıyız?

Dolarınızı hiç beklemeden satın! Piyasa Kahini İslam Memiş bombayı patlattı! Elimizdeki dolarları neden satmalıyız?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolarınızı satın çağrısı yaparken, vatandaşlara ve yatırımcılara yol haritası çizdi. İşte detaylar…



Piyasalar FED'in faiz kararının sonuçlarına odaklanmışken Dolar – Türk Lirası kuru 17,9 7 seviyesinden direncini korumaya ise devam ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Analisti İslam Memiş, özel olarak dolar yatırımcılarına uyarılarını açıklayarak, "Bozdurun" yorumunda bulundu. Doları satan vatandaşlar ve yatırımcılar için ise en karlı işlemleri veren Memiş, öngördüğü yol haritasını açıkladı.

Memiş, dolardaki kritik seviyelere de değinirken, "Amerika'daki enflasyon doların değeri altın ve gümüş gibi emtialarda da önemli etkiye sahip. FED'in faiz kararları da aynı şekilde doların değeri üzerinde etkisi var. Dolar uluslararası para piyasalarında ödeme aracı şeklinde kullanıldığı için Amerika'daki gelişmeleri takip etmek zorundasınız. Enflasyonu % 8, 5 olarak açıklandı. Eğer gerçek ise…" şeklinde konuştu.

ABD'DEN 2023 HAMLESİ

Memiş, uyarılarına ve öngörülerine şu şekilde devam etti:

"Küresel emtia piyasaları için rahatlatıcı bir oran; 8, 5 enflasyon dünya ekonomileri rahata kavuşturdu. Dolar endeksi, 105 dolar seviyesine kadar düştü. Gerileme yaşandı. Bu doların değerinin zayıflaması anlamı içeriyor. Ekim - kasım aylarında 100 seviyesinin altına sarkacağını düşünüyorum. Hata 97 - 98 olabilir. FED ise istediğini piyasalardan aldı. Doların karşısındaki para birimlerine tokat attı diyebiliriz. Değerini düşürdü. Faiz artırarak ekonomiye can simidi olmuş oldu. Piyasanın ayarı ile ne kadar çok oynama olur ise güven düşer. 2023 yılında resesyon fiyatlaması ile faiz indirimlerine başlayabilir."

Dolarınızı hiç beklemeden satın! Piyasa Kahini İslam Memiş bombayı patlattı! Elimizdeki dolarları neden satmalıyız?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön