30 / 04 / 2024

Dolar/TL değer kazandı! Dolar neden yükseliyor? 20 Nisan son dakika dolar kuru...

Dolar/TL değer kazandı! Dolar neden yükseliyor? 20 Nisan son dakika dolar kuru...

20 Nisan Çarşamba günü vatandaşlar piyasalarda döviz kurlarını takip etmeye devam ediyor. Dolar kuru her geçen gün değer kazanırken, milyonlarca kişi ''Dolar neden yükseliyor'' sorusunun cevabını merak ediyor. İşte doları yükselten nedenler ve bugünkü dolar kuru...



DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR? DOLAR DEĞER KAZANDI

  • Dolar kurunun yükselmesinin en önemli nedeni, ABD'de FED'in Mayıs ayı başındaki faiz toplantısı yaklaşırken 50 baz puan faiz artırım ihtimali kesin gözü ile bakılıyor. En şahin üye Bullard 75 baz puan artırıma dahi  olabileceğini söyledi. 

 Dolar/TL değer kazandı! Dolar neden yükseliyor? 20 Nisan son dakika dolar kuru...

  • Rusya Ukrayna Savaş'ı devam ediyor. Rus ordusunun Donbas'ı alma gayesiyle geniş çaplı bir operasyon başlattığı bildiriliyor. Şiddetli çatışmalar yaşanırken dünya ise Rusya'ya yaptırımlarını genişletmeye devam ediyor.

  • IMF, bahar toplantısı için yayımladığı raporda makro ekonomik tahminlerle ilgili olarak güncellemeye gitti. Buna göre, savaş nedeniyle, 2022 yılı küresel büyüme tahminini  yüzde 4.4'ten yüzde 3.6'ye indirdi.

Peki dolar/TL bugün kapanışta ne kadar oldu? Dolar kuru 20 Nisan 2022 kaç lira? Son dakika dolar kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön