01 / 05 / 2024

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 6,9780 seviyesinde işlem görüyor.



Dolar/TL, dün en düşük 6,9223 en yüksek 7,0103 seviyelerini görürken günü bir önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 6,9757'den tamamlamıştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 6,9780'den işlem görüyor. Avro/TL, aynı dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 8,4510'dan, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kazancıyla 9,7570'ten satılıyor.

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Avro/dolar paritesi yüzde 0,2 artışla 1,2110 seviyesinde dengelendi. Dolar endeksi, 90,4-90,7 dar bandında sakin bir seyir izliyor.

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında sanal ortamda düzenlenecek G7 Liderler Zirvesi ve dünya genelinde açıklanacak öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edileceğini belirtti.

Piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin yatırımcıların gündeminde olduğunu bildiren analistler, ABD'de hayata geçirilmesi planlanan ekonomik destek paketi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade etti.

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Fitch Ratings'in, Türkiye değerlendirmesinde genel olarak bir değişiklik beklenmemesine karşın not ve görünümün yükseltilebileceğine dair ihtimali dile getiren analistler de bulunuyor. Fitch Ratings, Ağustos 2020'de Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederken, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti.

Dolar/TL güne 6,98 seviyelerinde başladı!

Dolar güne yükselişle başladı! İşte güncel dolar kuru!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön