30 / 04 / 2024

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından merakla takip edilen dolar kuru, haftanın üçüncü işlem gününe düşüşle başladı ve hemen ardından 8,52 bandında işlem görüyor.



Dolar kuru dün en yüksek 8,5912 seviyelerini görürken, en düşük ise 8,4460 seviyesinde işlem gördü. Dolar/TL günü 1,1 artışla 8,5571 seviyelerinde tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habare göre; dolar kuru haftanın üçüncü işlem gününe düşüşle başladı. Dolar/TL saat 09.50 itibarıyla bir önceki günün kapanışına göre 8,5210 seviyesinde işlem görüyor.  Aynı dakikalarda avro/TL 10,3360 liradan, sterlin/TL ise 12,0290 liradan satışa sunuluyor.

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Dolar endeksi, bu hafta son üç günde  90,3-90,7 seviyelerinde yer alırken bugün 90,5 bandında yatay hareket ediyor.

Analistler, bugün piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell tarafından yapılacak olan açıklamaların belirleyici olması ihtimali üzerinde durdu.

Dolar/TL yeni güne nasıl başladı?

Fed'in politika faizini ve varlık alım programını değiştirmesinin beklenmediğini belirten analistler, Powell'ın işgücü piyasasındaki iyileşme ve enflasyondaki yükseliş eğilimi ile ilgili  nasıl yorum yapacağı ve varlık alımlarının ne kadar süreceği konusunda verdiği ipuçlarının çok önemli olduğunu vurguladı. 

Dolar bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön