29 / 04 / 2024

Dolar/TL yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 7,38 seviyesinde işlem görüyor.



Geçen hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararı ve "şahin" olarak nitelendirilen karar metni sonrası 7,3497'ye kadar gerileyen dolar/TL, haftayı yüzde 0,6 düşüşle 7,4179'dan tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alam habere göre; dolar/TL, yeni hafyanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla bir önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,5 altında 7,3780'den işlem görüyor.

Dolar/TL yeni haftaya nasıl başladı?

Avro/TL, aynı dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 8,9850'den, sterlin/TL de yüzde 0,3 değer kaybıyla 10,1220'den satılıyor.

 Dolar endeksi 90,1-90,4 dar bandında sakin bir seyir izlerken, avro/dolar paritesi önceki kapanışın hemen üzerinde 1,2175 seviyesinde dengelendi.

Analistler, bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo endekslerinin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının takip edileceğini bildirdi.

Dolar/TL haftanın son gününde ne kadar?

Dolar Merkez Bankasının faiz kararı sonrası geriledi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön