23 / 05 / 2024

Dolar/TL yükselişe geçti!

Dolar/TL yükselişe geçti!

Yeni haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başlayan dolar kuru 8,47 seviyelerinde işlem görüyor.



Yatırımcılar ve dolar amlak isteyenler tarafından yakından takip edilen dolar/TL, dün peş peşe üç işlem  gününde de aşağı yölü hareket sergileyerek 8,4399 ile son 12 günün en düşük seviyesini görürken, günü de önceki kapanışın yüzde 0,7 altında 8,46 liradan kapattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Dolar/TL, yeni güne yükselişle başladıktan sonra ardından yüzde 0,1'lik artışla 8,47 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda  avro/TL yüzde 0,1 artışla 9,9720'den, sterlin/TL yatay seyirle 11,71 liradan satışa sunuluyor.

Dolar/TL yükselişe geçti!

Dolar endeksi ise dün yüzde 0,1 artışla 92,6'da kapadıktan sonra yatay olarak 92,7 seviyelerinde hareket ediyor. Avro/dolar paritesi dün 1,18 üzerinde test ettikten sonra gerileyerek 1,1776'da kapanırken, bugün yüzde 0,1 değer kaybı ile 1,1770'te.

Dolar/TL yükselişe geçti!

Analistler, makroekonomik verilerin karışık görünümüne ek olarak, yeni tip koronavirüs vakalarının sayısının ve jeopolitik risklerdeki artışın yatırımcı fiyatlamalarında ön plana çıktığına dikkat çekerek, tahvil piyasasına eğilimin de arttığına işaret etti.

ABD'nin 10 yıllık tahvil getirileri, üst üste üçüncü gün düşüşünü sürdürerek yüzde 1.2430 ile son 10 günün en düşük seviyelerine geriledi.

Dolar kuru bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön