Ekonomi

Dolar/TL'de ani yükselişler yaşanıyor! Elinde doları olanlar bakın neler oluyor

Dolar/TL kurundaki gün içi gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL’de gün içi ani hareketler devam ediyor. Elinde doları olanlar bakın neler oluyor... Dolar kuru bugün gün içinde ani yükseklişler test etti

Dolar kuru bugün Asya seansında ve gün içi işlemlerde 18,65 üzeri denemeler yaptı. Dolar kuru bugün gün içinde ani yükseklişler test etti.  Geçtiğimiz hafta dolar 18,76’ya çıkarak tarihi zirveyi gördükten sonra, geri çekilmelerde 18,40’lı seviyeleri korudu. Dolar kuru gün içinde yukarı yönlü kısa süreli alımlarla kendini sürekli gösterdi.

Dolar/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,57 TL, satış fiyatı ise 18,58 TL seviyesinde işlem görüyor. Dolar endeksi aynı dakikalarda 111,64 seviyesinde. Euro dolar paritesi bugün 0,99 bandında işlem gördü.

PİYASALARDA SON DURUM

Küresel para piyasasında bu hafta doların zirveden gerilemeye başlaması ile yaşanan toparlanma bugün yeniden yerini düşüşe bıraktı.

ABD’de özel sektör istihdamının beklentileri aşması dolar endeksini yukarı taşıdı. Endeks bugün yüzde 1 primle 111 seviyesini aşarken euro yüzde 1,2, sterlin yüzde 1,5, Avustralya doları, Kanada doları ve frank da dolar karşısında yüzde 1’ yakın değer kaybetmeye başladı.

Gelişen ülke para birimlerinden bugün en çok düşüş Macaristan forinti, Meksika pesosu ve Güney Afrika randında yaşanırken Türk Lirası yatay seyrediyor. Fakat dolar/TL seviye olarak rekordan işlem gördüğü için alımların artmasıyla yeni zirveler her an gelebilir.
 

EKONOMİ PAKETİ DÜNYADA KABUL GÖRMEYE BAŞLADI

Son zamanlarda faizin daha da düşürülmesi gerektiğini ve bu konuda Merkez Bankasının gelecek toplantılarda da faiz indirimine gitmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uygulanan ekonomi politikasının dünyada da kabul görmeye başladığını söyledi. 

Bugün parti toplantısında konuşan Erdoğan, “Uluslararası kuruluşlar ardı ardına bizim uyguladığımız ekonomi programı teyit eden, sadece faiz yükseltmeyle sorunları çözme üzerine kurulu sistemi eleştiren açıklamalar yapıyor. Dünyanın önde gelen iktisatçıları ile ülkemizdeki tek tük de çıksa, vicdan sahibi ekonomistler de aynı çizgiye gelmeye başladılar. Türkiye’yi diğer pek çok başlık gibi bu konuda da dünyada öncü bir yere getirmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dolar 1 saat içinde bu rakamı görecek! Selçuk Geçer'den korkutan açıklama! Çok pişman olursunuz

Euro, dolara ''dur'' dedi! Euro kuru yeniden dolara karşı güçlendi! Elinde euro olanlar çabuk bakın

Doların krallığı buraya kadarmış! Dolar düşüyor! Sakın kaçırmayın...