28 / 04 / 2024

Dolfen Yapı ve Petrol Hattı projesi durduruldu!

Dolfen Yapı ve Petrol Hattı projesi durduruldu!

Körfez ' deki Petline firmasına ait Dolfen Yapı ve Petrol Boru Hattfyla ilgili çevrecilerin açtığı davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.



 Körfez'de faaliyet gösteren Petline firmasına ait Dolfen Yapı ve Petrol Boru Hattı ile ilgili mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Mahkeme kararıyla ilgili Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nde dün bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklama dernek başkanı Hulusi Küçükdevlet, dernek üyeleri ve mahalleliler katıldı. 


BİRLİKTE OKUDULAR

Dernek başkanı Hulusi Küçükdevlet tarafından okunmasına başlanan açıklama, diğer üyelerin de birer paragraf okunmasıyla tamamlandı. 

Açıklamada şunlara yer verildi: "Geçtiğimiz yıl 21 Ağustos'ta yapılmak ve hatta meşruluk kazandırılmak istenen ÇED toplantısına mahalle sakinleri, siyasi parti temsilcileri tarafından izin verilmemişti. Hemen akabinde de daha etkin mücadele, birlik ve beraberlik için bu derneği kurduk. Yapılmak istenen çalışmayla ilgili imar planını güçlükle de olsa inceleme şansı bulduk. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz dilekçemizi verdik. Bakanlık, tüm yasal süreleri göz ardı edip ancak ocak ayında olumsuz cevabını verdi. 

Biz de cevabın gerekli sürede verilmemesi için kasım 201 4'te bakanlık aleyhine dava açtık. 


GEREĞİNİ YAPSINLAR

Bakanlığın gecikmeli karar vermesi ile imar planın iptali isteğiyle Kocaeli 1. İdari Mahkemesinde dava açtık. Mahkeme, 27 Ocak 201 5 tarihinde oy birliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yani bir başka deyişle hukuk, bizim gördüğümüz eksiklikler ve tehlikeyi görerek emsal teşkil edecek bir karar aldı." Dernek yönetimi, bundan sonraki aşamada mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasını, yetkililerin gereğini yapmasını Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hulusi istediler.


Bizim Kocaeli



Geri Dön