02 / 05 / 2024

Dolmabahçe Otoparkı sorunu mecliste!

Dolmabahçe Otoparkı sorunu mecliste!

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a İstanbul Beşiktaş'ta TBMM'ye ait otoparkın tahsisi hakkında 6 soru sordu..



Dolmabahçe Otoparkı sorunu mecliste!


CHP  Adana  Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İstanbul Beşiktaş'ta TBMM'ye ait bir otoparkın tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tümer sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu.


Tümer önergesinde "TBMM Başkanlığına ait Dolmabahçe Otoparkının, TBMM Başkanlığı iktisadi İşletmesi ile Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. arasında 19.09.2016 tarihinde yapılan tahsis sözleşmesi gereğince; Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 2016-2017 futbol sezonu boyunca UEFA Şampiyonlar Liginde iç sahada yapacağı maç günlerinde saat 07:00'den ertesi gün saat 01.00'e kadar ücreti karşılığında adı geçen kuruluşa kiraya verildiği, maç günlerinde otoparka BJK tarafından Milletvekili araçlarının dahi girmesine izin verilmediği İktisadi işletme Sorumlusu Emsal Gençalp tarafından bildirilmiştir.


Konuyla ilgili olarak aşağıdaki sorularımın TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim." diyerek 6 soru sordu.


Tümer'in soruları

1- Esas itibariyle TBMM hükmi şahsiyetinin ve üyelerinin görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmek ve sahip oldukları temsil niteliklerine uygun maddi imkan ve hizmet ortamlarını oluşturmak üzere Başkanlık emrine verilen gayrimenkullerin, amaç dışı olarak ve TBMM üyelerini rencide edecek şekilde üçüncü şahıslara tahsisini uygun buluyor musunuz?


2- Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. ile yapılan tahsis sözleşmesi hangi yetki, usûl ve esaslara göre yapılmıştır?


3- TBMM'ye ait, tahsis yoluyla kiraya verilen otopark veya başka tesisler var mıdır? Varsa hangileridir ve kimlere tahsis edilmiştir?


4- Dolmabahçe Otoparkını kiralamak isteyen başka firma/kurum olmuş mudur? Olduysa nasıl değerlendirilmiştir? Olmadı ise, bundan sonra gelecek talepler için nasıl bir yol izlenilmesi düşünülmektedir?


5- Kiralama ücreti neye göre belirlenmiştir?


6- Ankara'da yapılacak bu tür maçlar için talep gelmesi halinde TBMM Otoparkı da kiraya verilebilecek midir? Böyle bir durumda TBMM Üyeleri TBMM'ye nasıl gireceklerdir?






Geri Dön