02 / 05 / 2024

Domates Fiyatları Uçtu, Vatandaşlar Domatesi Lüks Olarak Nitelendiriyor!

Domates Fiyatları Uçtu, Vatandaşlar Domatesi Lüks Olarak Nitelendiriyor!

Yaz mevsiminin vazgeçilmez lezzeti domates, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmaların etkisiyle fiyatlarında olağanüstü bir artış yaşadı. Domates fiyatları, geçtiğimiz haftalarda Kurban Bayramı nedeniyle yükselmiş olsa da, son 17 gün içinde sebze ve meyve fiyatlarındaki artış hız ke



Vatandaşlar, şaşkınlıkla karşıladıkları 70 lira seviyesine ulaşan domates fiyatları nedeniyle, domates yemenin lüks bir hal aldığını ifade etti.

Artan Enflasyon ve Ekonomik Faktörler

Türkiye'de yaşanan artan enflasyon oranı, dalgalanan döviz kuru ve akaryakıt fiyatlarındaki zamların ardından gıda sektöründe de önemli bir fiyat artışı görüldü. Pazar ve market raflarında ise en dikkat çekici ürün domates oldu. Yaz mevsimine rağmen 50-60 lira seviyesini aşan domates fiyatları, vatandaşların ekonomik durumunu olumsuz etkiledi. Pembe domates bazı tezgahlarda 45 liradan satılırken, diğer tezgahlarda ise 50 lirayı geçti. Kahvaltılık domates ise şaşırtıcı bir şekilde 70 lira seviyesine ulaştı.

İnsanların Reaksiyonu

Vatandaşlar, artan domates fiyatları karşısında şaşkınlık içerisinde kaldı. Domatesin bu kadar pahalı olmasının şaşırtıcı olduğunu dile getiren birçok kişi, domates yemekten vazgeçmek zorunda kaldığını ifade etti. Geçtiğimiz hafta pazarlarda 35-45 lira aralığında satılan domatesler, şimdilerde vatandaşların bütçesini sarsan bir hale geldi. Domatesin lüks bir gıda maddesi haline gelmesi, ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşları daha da zor durumda bıraktı.        


Geri Dön