Ekonomi

Domateste fiyat farkı açıldıkça açıldı! Tarla fiyatı ve market fiyatı şaşkınlık yarattı! İşte detaylar!

Domates fiyatlarının yüksek olmasından vatandaşlar şikayetlerini dile getirdi. Tarla fiyatı ve market fiyatı görenleri şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar! Tarladan çıkan domates 2 buçuk liraya komisyonculara, aynı ürünün marketlere ulaşmasında geçen süreçte fiyatlar oynamaya devam ediyor

Elazığ’da domates hasadı devam ediyor. Tarladan çıkan domates 2 buçuk liraya komisyonculara, aynı ürünün marketlere ulaşmasında geçen süreçte fiyatlar oynamaya devam ediyor. Tarlada çalışan işçiler de bu durumdan memnun olmadıklarını dile getiriyor.

İşte domatesin tarladan markete ulaşıncaya kadar geçirdiği fiyat farkı…

VATANDAŞLAR FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ!

Elazığ'da merkeze bağlı Alatarla köyünde, 800 dönüm alan üzerinde ekilen domatesin hasadı hala devam ediyor. Üretilen domatesler, başta kurutmalık olarak Avrupa sofralarına yollanırken, toplanan domateslerin bir kısmı da sebze haline satılmaktadır. Tarlada toplanan domateslerin kilogramı sebze haline 2 buçuk liradan satılmadır. Aynı domatesin tarladan çıktıktan sonra marketlerde 13 liraya satıldığı bilgisine ulaşıldı. Üreticiler, denetimlerin eksik olmasından dolayı ile fiyat farkının bu kadar açıldığını söyleyerek vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için denetimlerin sıklaştırılmasını yetkililerden talep etti.

“TAŞTAN DAHA ZOR”

800 dönümde domates hasadı yaptıklarını dile getiren Fırat Arak, "Bahardan beri buradayız. Domateslerimizi ektik ve çapasını yaptıktan sonra toplamaya başladık. Verim geçen yıla göre daha çok, daha güzel, Domates dışarıda 12 ile 13 lira tarlada ise 2,5 ile 3 lira arasında yer almaktadır. Mal sahibi zor durumda. Sepetler gençler tarafından sabahtan akşama kadar taşınmaktadır. Bence taştan daha zor. Çamur, toprak, ilaç kokusu her şey var Allah yardımcımız olsun" diye ifade etti.

Elazığ’da domates hasadının devam ettiğini belirten işçilerden biri olan Özgür Arak, “Domateste verim geçen seneye göre daha çok. Sabahın erken saatlerinde hasada başlıyoruz akşam 18.00’a kadar devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

4 aydır domates tarlasında çalıştıklarını aktaran diğer işçilerden Melek Tepe de "Domates fidesinin dikildi şimdi de toplama işlemleri ile uğraşıyoruz. Zaman zaman da hastalanıyoruz. Hava çok sıcak. İşçiler ve mal sahibi sıkıntılı. Herkes umduğunu, beklediğini alamıyor. Ekonomiye destek olmak için buradayız. Yoksa bu şartlarda çalışılmaz" şeklinde konuştu.

Kırtasiye yardımı nedir? Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı ne kadar? İşte detaylar!

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Yerli otomobil TOGG hakkında yeni gelişme! Anlaşma yapıldı! İşte detaylar!