29 / 04 / 2024

Domino's Pizza'nın tamamını Turkven alıyor

Domino's Pizza'nın tamamını Turkven alıyor

Girişim sermayesi Turkven'in Domino's Pizza'nın Türkiye bölümünü almak için masaya oturacağı anlaşmanın yakın olduğu öğrenildi



Girişim sermayesi Turkven, Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor. Mavi Jeans, Uno Ekmek, Intercity'nin büyük ortağı olan Türk girişim sermaye şirketi Turkven, Dominos Pizza'nın Türkiye operasyonlarının tamamını satın alacağı öğrenildi. Kulislerde, bir yıla yakın süredir devam eden görüşmelerin son aşamaya geldiği ve tarafların el sıkışmak üzere oldukları konuşuluyor. Turkven, son satın alımlarında şirketlerin büyük ortağı olmaya çalışıyor. 500 milyon euro büyüklüğündeki Turkven, iki ortaklı Dominos Pizza'nın da tamamını almak istediği belirtiliyor. Domino's'un internet sayfasında yer alan bilgilere göre Şirket 2010'da 200 şubeye ulaşma hedefi var. Domino's Pizza cephesinde ise sessizlik hakim.Yılın en önemli satın almalarından birinde son viraj dönülürken fiyat konusu hâlâ belirsizliğini koruyor. Taraflar konu hakkında sessizliğini korusa da Turkven'in 30 milyon doların üzerinde işlemler yapmak istediği biliniyor. Şirketin Genel Müdürü Aslan Saranga konu hakkındaki sorularımızı yanıtsız bıraktı.

HEDEF 200 ŞUBEYE ULAŞMAK
Pizza Restaurantları AŞ, Domino's Pizza'nın Türkiye'de Master Franchise'ını alarak 1996 yılında öncelikle Ulus restoranıyla faaliyete geçti. Domino's Pizza'nın 140 şubesinden 93 tanesi Pizza Restaurantları AŞ tarafından işletiliyor. Şirketin internet sitesindeki bilgilere göre 2009 sonu itibariyle 140 şubeye ulaşan zincir, 2010 sonuna kadar ise 200 şubeye ulaşmayı planlıyor.
Kerim KARAKAYA/Sabah


Geri Dön