30 / 04 / 2024

Domino's Pizza 2011'e kadar 200 şube açmayı hedefliyor

Domino's Pizza 2011'e kadar 200 şube açmayı hedefliyor

Türkiye genelinde 122 şubesi bulunan Domino's Pizza, 2011 yılına kadar şube sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyor



Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, damak tadına özel önem veren Türklerin pizzayı sevdiğini belirterek, bu ilginin satışlarına da yansıdığını söyledi.

Saranga, şube açılışı için geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası markaların Türkiye'de yaklaşık 20 yıl önce pizza satışı yapmaya başladığını belirtti.

Alışma sürecini atlatan sektörün büyümeye başladığını anlatan Saranga, şöyle devam etti:

"Pizza ilk geldiğinde Türkiye'de böyle bir kültür yoktu. Ancak, pizzanın malzemeleri bize çok uzak değil. İtalyan mutfağı bize çok yakın. Pizzada hamur, peynir ve sos var. Pide de benzer ürünler var. Bu nedenle damak tadına özel önem veren Türkler pizzaya alışmakta zorlanmadı. Bu ilgiyi rakamlarda da görüyoruz.

Biz şu an Türkiye'de ayda 500 bin adet pizza satıyoruz. Bunun yüzde 35'i restoranlarda tüketilirken, geri kalanı ise evlere servis yapılıyor. Artık yaşam şartları da, tüketim alışkanlıkları da değişiyor. Evde yemek yapmaya pek vakit kalmıyor."

Saranga, Türkiye'de en çok bol malzemeli ürünlerin tercih edildiğini ifade ederek, ürettikleri sucuklu, pastırmalı ve etli pizza çeşitleriyle de tüketicilere yöresel lezzetleri de tatma şansı verdiklerini kaydetti.

"KRİZDE DE BÜYÜDÜK"
Saranga, Domino's Pizza'nın Türkiye'deki yapılanmasının tüm dünyadaki Domino's Pizza'lar arasında "en iyi" seçildiğini belirterek, ülke genelinde yeni şubeler açmaya devam edeceklerini bildirdi.

Türkiye genelinde 122 şubeleri bulunduğunu anlatan Saranga, "Pizzaya ilgi üst seviyede. Biz kriz döneminde bile yüzde 16 büyüdük. Büyümeyi sürdürmek istiyoruz. 2011 yılına kadar şube sayımızı 200'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
AA


Geri Dön