28 / 04 / 2024

Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

Türk futbolunun dört büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borsaya açık şirketlerindeki borç toplamı 29,93 milyar liraya ulaştı.



Kulüplerin, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderdiği finansal durum raporlarına göre, 31 Ağustos 2023 itibarıyla 4 büyük kulüp içerisinde en fazla borcu bulunan kulüp Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılı kulüpte (Sportif AŞ), dernek ve diğer ilişkili şirketler ve taraflar hariç toplam borç, 9,59 milyar lira olarak kayıtlara geçti. Yeşil sahalarda ezeli bir rekabet içerisinde mücadele eden futbolumuzun 4 büyüğü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Tranzonspor kulüp borçları ile de adeta yarış içerisindeler.

Bloomberght.com’daki habere göre 4 büyüğün toplam borcu 29,93 milyar lirayı bulurken bu rakamın 9.59 milyar lirası ile Galatasaray lider konumda. Borç klasmanında ikinci sırayı 8,63 milyar liralık borç rakamı ile Fenerbahçe (Futbol AŞ) aldı. Beşiktaş'ın (Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ) borç hanesinde ise 7,05 milyar lira görünüyor. Rakiplerine göre daha az borcu olan Trabzonspor ise (Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ) 4,66 milyar liralık yükümlülükle karşı karşıya.

ALACAKLARI BORCUN YARISI ETMİYOR

Kulüplerin toplam 29,93 milyar liralık borcuna karşılık alacak toplamı, ilişkili taraflardan (Dernek ve bağlı şirketler) alacaklar hariç olmak kaydıyla 12,45 milyar lira olarak görünüyor.

Borç-alacak farkı bağlamında mali tablolara bakıldığında en borçlu kulüp olarak Beşiktaş görünüyor. Siyah-beyazlıların 7,05 milyar liralık borcuna karşı, alacakları 1,78 milyar lira ve net borç-alacak farkı -5,27 milyar lirada. Borç hanesindeki 9,59 milyar liraya karşılık 4,6 milyar lira alacağı olan Galatasaray'ın net borç-alacak farkı ise -4,99 milyar lira görünüyor.

Fenerbahçe'de 8,63 milyar liralık toplam borcun karşısında 4,26 milyar lira alacak kayda geçmiş ve net borç-alacak farkı -4,37 milyar lira. Trabzonspor'da ise 4,66 milyarlık toplam borca karşın 1,8 milyar lira alacak mevcut ve net borç-alacak farkı -2,86 milyar lira.

 Dört büyükler borçlanmada da şampiyonluğu kovalıyor!

BU SEZON -11 MİLYARLIK AÇIK VAR

Dört büyükler sezonun ilk 3 ayına dair (haziran, temmuz, ağustos) bilançolarını kamuoyuyla paylaşırken, kalan 9 ay için 11 milyar liralık kaynak ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Fenerbahçe, ilk 3 aylık bilançosunda 0,91 milyar lira kar açıklasa da sezonun kalan bölümü için en fazla kaynağa ihtiyacı olan kulüp durumunda. Bu dönemdeki yükümlülüğü 5,18 milyar lira, alacağı ise 1,78 milyar lira olan sarı-lacivertlilerde 3,4 milyar liralık açık görünüyor.

Galatasaray’da 5,9 milyar liralık borca karşı 2,74 milyar alacak mevcut ve 3,16 milyar liralık kaynağa ihtiyaç duyuluyor. Bu dönemdeki borcu 2,65 milyar lira, alacağı ise 0,44 milyar lira olan Trabzonspor, sezon sonuna kadar 2,21 milyar lira bulmak durumunda. Beşiktaş'ta ise 0,64 milyar liralık alacağa karşılık 2,81 milyar liralık yükümlülük söz konusu ve bulunması gereken kaynak 2,17 milyar lira.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön