30 / 04 / 2024

Dört deprem uzmanı ilk defa uzlaştı: Bu il için korkutan uyarı!

Dört deprem uzmanı ilk defa uzlaştı: Bu il için korkutan uyarı!

Daha önce yaptıkları açıklamalarla özellikle Marmara depremi konusunda bir anlaşmaya varamayan deprem uzmanları Hakkari’de olası bir deprem konusunda aynı fikirde olduklarını açıkladı.



Dört yerbilimci ilk defa ortak bir noktada buluşarak Hakkari için önemli uyarılar yaptı. Yaptıkları açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Doğan Perinçek Hakkari'de 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini belirterek, kentsel dönüşüm önceliği çağrısı yaptı.
Kahramanmaraş Maraş Pazarcık merkezli depremlerin birinci yılına girerken dört yerbilimciden ortak bir uyarı geldi.

Her biri ülkemizin bir 'deprem ülkesi' olduğu ve önlem alınması gerektiği konusunda sık sık açıklamalar yapsa da bazı fikirleriyle birbirlerinden ayrılan dört bilim insanı ilk defa ortak bir noktada uzlaştı.

Büyük İstanbul depremine ilişkin farklı yorumlar yapan yerbilimciler Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Doğan Perinçek, Hakkari'de 7 büyüklüğünde deprem beklediklerini belirtti.

Dört deprem uzmanı ilk defa uzlaştı: Bu il için korkutan uyarı!


HAKKARİ'YE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİ VERİLMELİ


Konuya ilişkin resmi sosyal medya platformu X hesabından açıklama Prof. Dr. Ercan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ben başta olmak üzere, 4 deprem bilimci ilk kez Hakkari'de M7 dolayında bir deprem beklendiği konusunda uzlaştılar: Yerfizikçi Prof. Dr. Övgün Ercan ile Yerbilimciler: Prof Dr Okan Tüysüz, Prof Dr Naci Görür, Prof Dr. Doğan Perincek. Hakkari kentsel dönüşüm önceliği almalı."

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 31 Aralık ve 1 Ocak’ta yaşanan 4.4, 3.5 ve 4.5 büyüklüğündeki depremleri değerlendiren uzmanlar bölgede deprem beklentisi olduğunu belirtmişti.

Prof. Dr. Ercan'ın paylaşımı şu şekilde:

Peki bu konu ile ilgili vatandaşlar ne düşünüyor? İşte Prof. Dr. Ercan'ın paylaşımına gelen yorumlar...

"Yüksekova pay zonu ve Hakkkari segmenti, sismik boşluk niteliğindedir"

"100 yılda 3 metre kayma isteği olağan mı?"

 

"Küçük şehirleri yeni bir yere taşımak daha kolay"

"İstanbul da kaderine terk edildi"

"Sizin şehirden haberiniz var mı?"

"Tarihi boyunca 7'lik deprem üretmeyen Hakkari'de nasıl 7'lik deprem bekliyorsunuz, neye göre?"


485 FAY HATTI VAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizerek, "Geçtiğimiz yüz yıl içinde deniz ve karalarımızda yaşanan  6 ve üzeri şiddeti yıkıcı deprem sayısı 230. Her sene 2 ya da 3 yıkıcı deprem yaşıyoruz. Geçen sene söz konusu bu depremlerin sayısı 7 bin 500'e ulaştı. Geçmiş senelere oranla 3 kat arttı" diye konuştu. 

Şu an Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğuna değinen Bakan Özhaseki, bu şekilde olduğu için tedbirler alınması gerektiğinin, buna uygun şekilde konut ve evlerin inşa edilmesinin gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

 

Fiyatlar yüzde 110 arttı! Kiracıya konut sahibi olmak hayal oldu!

TOKİ ve KİPTAŞ arasında sular durulmuyor! Ali Kurt, 'TO

TOKİ'den 3 şehre 583 yeni konut geliyor!


Geri Dön