28 / 04 / 2024

Dört Mevsim Konakları'nda yerleşim başladı!

Dört Mevsim Konakları'nda yerleşim başladı!

Ege - Koop ' un, İzmir Güzelbahçe Çamlı Köyü sınırında, toplam 130 dönümlük baş döndürücü doğada inşa ettiği Dört Mevsim Konakları ' nda yerleşim başladı...



Ege-Koop'un, Güzelbahçe Çamlı Köyü sınırında, toplam 130 dönümlük baş döndürücü doğada inşa ettiği Dört Mevsim Konakları'nda yerleşim başladı. Konak sahipleri, ünlü isimlerin de 'Cennet'ten bir köşe' olarak nitelediği yeni yaşam alanlarını " Sadece dört duvar arasından ibaret bir yer değil burası. Evimize, bahçemize, özgürlük alanımıza gelmek için sabırsızlanıyoruz. 


Sağlık ve huzur için bundan daha iyi bir yer olamazdı" sözleriyle anlatırken projenin mimarı Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, zor arazi şartlarına rağmen eşine az rastlanır bir altyapı çalışmasına imza attıklarını söyledi. Aslan, "Dileyenler iki yıl önceki fiyatlarla ister dubleks ister tripleks müstakil, bahçeli villa sahibi olabilirler" dedi. 


Dört Mevsim Konakları'nın EgeKoop'un bugüne kadar inşa ettiği projeler arasında en gözde ve seçkini olduğunu vurgulayan Aslan, " İzmir'e bu alanda yapılmamış bir projeyi yapıyoruz. Orman içerisinde 130 dönüm muhteşem bir arazi. Dört bir tarafı körfez manzaralı. 101 dönümü yeşil alan. Alt ve üst yapısına 30 milyon lira harcama yaptık şu ana kadar. Çalışmalarda sona yaklaştık. Mart ya da Nisan ayı itibariyle tamamlamış olacağız" dedi. 


Dört Mevsim Konakları Projesi'nin aynı zamanda Ege-Koop'un gücünün de somut bir göstergesi olduğunu kaydeden Aslan, "Arazi dağlık bir bölge dolayısıyla oldukça zor şartlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Buna rağmen tek bir ulaşım imkanının olmadığı bu bakir alana 7 kilometre yol açtık. 180 bin metreküp gibi inanılmaz bir hafriyat çıkardık. 8.5 kilometre kanalizasyon, 9 kilometre su hattı döşedik. Tam 9 kilometre istinat duvarı oluşturduk. Sadece altyapıya 11 milyon lira harcadık. Üstyapıya da yine 17 milyon lira yatırım yaptık. Projeyi mükemmeli arayanlar için tasarladık. Kekik kokuları içinde toplam 136 konaktan oluşan özel bir dünya. Urla Körfezi, Karantina, Yassıcaada, İncirliada ve Akçaada ayağınızın altında" diye konuştu. 


Adnan Menderes Havalimanı'na 30 dakika, turizmin gözde merkezi Çeşme'ye ise sadece 20 dakikalık mesafede hayat bulan Ege-Koop Dört Mevsim Konakları'nda yerleşim ise başladı. Üst düzey akademisyenler, emekli ordu komutanları, işadamları ve sanat dünyasının tanınan isimlerinden oluşan konak sahipleri, yeni yaşam alanlarını İzmir'de sağlığın ve huzurun merkezi olarak niteledi. Kentin yanıbaşında ancak doğa ile iç içe yaşam sürmenin doyumsuz bir lezzet olduğunu söyleyen ortaklar, " Burası inanılmaz bir bölge. Hem proje çok güzel hem de uygulandığı alan. Şantiye ortamı sürüyor olmasına rağmen burada özgür ve mutluyuz. Özellikle sağlık açısından eşsiz bir yer. Aramızda tansiyon hastaları, kalp problemi, damar tıkanıklığı sorunları yaşayanlar vardı. Buraya geldikten sonra durumlarında ciddi iyileşmeler yaşandı. Temiz havası, bol oksijeni ile burası bir Cennet. Ege-Koop yine harika bir iş çıkardı" dediler. 


Anayurt Gazetesi 


Geri Dön