24 / 07 / 2024

Dolar artığında zamlanan ürünler, düştüğünde neden inmiyor?

Dolar artığında zamlanan ürünler, düştüğünde neden inmiyor?

Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirlere rağmen zamlar durmuyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından, ”Döviz arttığında anında ürünlerine zam yapanlar döviz düştüğünde neden indirim yapmıyor” diye sordu. Vatandaş cevapladı.




Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirlere rağmen zamlar durmuyor. Market raflarından giyime, meyve sebzeden restoran menülerine kadar her şey bir önceki güne göre zamlı fiyatlarla tüketiciyle buluşuyor.

Fiyatların yükselmesine en büyük etken olarak ise dolar kurundaki artış gösteriliyor. 1 Ocak 2024 itibariyle 25,55 TL olan dolar bugün 32,19 TL’den işlem görüyor. 31 Mart seçimlerinden sonra hızla yükselmesi beklenen ve fiyatlamaların buna göre yapıldığı dolar kuru 11 Mart’tan bu yana 32 TL seviyelerinde yatay seyrediyor.

Dolardaki yükselişin durmasına rağmen ürünlere yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Bu duruma dikkat çeken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, https://twitter.com/ozgurerdursun resmi X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, döviz arttığından anında zam yapanlar döviz düştüğünde neden yapmıyor, diye sordu.
Takipçileri fırsatçıların çokluğundan yakınırken dövizin de düşmediğini söyledi.

İŞTE O PAYLAŞIM

FİYATLAMALAR BEKLENEN ARTIŞA GÖRE YAPILIYOR

Kamudaki araç tasarrufu ikinci elde fiyatları düşürebilir

Kredi ile konut alınır mı?

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

TOKİ yeni kampanyasını duyurdu! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için E-devlet'ten adım adım nasıl başvurulur? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön